Η γαλλική εκκλησία ήταν σε λίστα χτυπημάτων του ISIS-Θα είχε σωθεί ο ιερέας αν…

Loading...


ΣΕ Η ΣΤΗΝ ΟΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Κι όμως η φρικτή δολοφονία του 84-year-old χρονου Γάλλου θα μπορούσε να αποφευχθεί… Πως; Μα αν υπήρχε ένα συντονιστικό όργανο σε ευρωπαϊκό επίπεδο – και γιατί όχι και σε παγκόσμιο- που να συγκεντρώνει τις πληροφορίες σχετικά με τη δράση των τζιχαντιστών. 

Μεγαλύτερη φρίκη και από την ίδια την δολοφονία του ιερέα προκαλεί η πληροφορία πως η εκκλησία όπου έλαβε χώρα αυτή περιλαμβανόταν σε μια “” του ISIS, την οποία έιχαν στα χέρια τους οι αρχές επί μακρόν!
Σύμφωνα με την Daily Mail, σε αυτή τη λίστα χτυπημάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν και το όνομα της εκκλησίας στο Saint-Etienne-du-Rouvray κοντά στο Ρουέν, όπου ο πατέρας Ζακ Χαμελ άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray ήταν μία από τις πολλές καθολικές εκκλησίες στη λίστα χτυπημάτων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τον 24χρονο Sid Ahmed Ghlam στο Παρίσι τον προηγούμενο Απρίλιο.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του Ghlam, στον υπολογιστή και το κινητό του, όλα ανέφεραν ότι συνωμοτούσε με τον Abdelhamid Abaaoud, ένα Γάλλο καθοδηγητή στη Συρία που του είχε δώσει την εντολή να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, καθώς και στη βασιλική Sacre-Couer στο Παρίσι.

Οι αρχές θεωρούν πως ο Abdelhamid Abaaoud ήταν ο επικεφαλής και της συντονισμένης τρομοκρατικής σφαγής στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015. 

Αν λοιπόν υπήρχε η βασική συνεργασία μεταξύ των αρχών, των μυστικών υπηρεσιών ή όποιων άλλων εμπλέκονται στη ζώνη ασφαλείας των Ευρωπαίων από τους φανατικούς του Ισλάμ, τότε ίσως σήμερα ο ιερέας να ζούσε. Και πιθανόν και πολλοί άλλοι μαζί με αυτόν….