ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σε ποια προβλήματα υγείας απαγορεύεται η σκορδαλιά

Μάρτιος 24, 2019 στις 17:04 μμ

25η Μαρτίου και σκορδαλιά αποτελούν μία μακρόχρονη ελληνική παράδοση. Για κάποιους όμως η συνήθεια αυτή μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε

Μάρτιος 23, 2019 στις 19:48 μμ

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές […]

Mπακαλιάρος σκορδαλιά: Θρεπτική αξία

Μάρτιος 23, 2019 στις 16:02 μμ

Παραδοσιακό έθιμο στα περισσότερα ελληνικά σπίτια είναι την ημέρα της 25ης Μαρτίου στο γιορτινό τραπέζι να σερβίρεται μπακαλιάρος με συνοδεία […]

Τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη

Μάρτιος 21, 2019 στις 22:29 μμ

Πετάμε κάθε χρόνο τόνους τροφίμων, ενώ θα μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα και μειώνοντας παράλληλα τον […]

Κουρκουμάς: Τα εκπληκτικά οφέλη στον οργανισμό

Μάρτιος 17, 2019 στις 22:06 μμ

Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα), αυτό το μπαχαρικό «θησαυρός», δεν δίνει, απλά, μια πικάντικη νότα στα φαγητά. Είναι γνωστός εδώ και χιλιάδες […]

Πώς να ξεχωρίζετε αν τα γαλακτοκομικά που φτιάχονται από ελληνικό γάλα

Μάρτιος 15, 2019 στις 22:29 μμ

Η αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος είναι πλέον υποχρεωτική. Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες.

Καθαρά Δευτέρα: Θρεπτική αξία και των εδεσμάτων

Μάρτιος 9, 2019 στις 13:08 μμ

Όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη λαχτάρα το νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Παρόλο που οι πιο πολλοί μεζέδες είναι πολύ […]

Σε ποιες τροφές θα βρείτε αντιοξειδωτικά

Μάρτιος 3, 2019 στις 22:06 μμ

Στον ανθρώπινο οργανισμό εκτελείται μία φυσιολογική διαδικασία η οποία ονομάζεται οξείδωση. Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες […]

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Η τροφή που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο

Μάρτιος 2, 2019 στις 19:48 μμ

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η ασθένεια διαταράσσει την επικοινωνία μεταξύ […]

Ελαιόλαδο: Πως βοηθά τον οργανισμό

Φεβρουάριος 18, 2019 στις 22:29 μμ

Το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες ως ένα από τα πιο «υγιεινά» έλαια, αλλά και ως βασικό ευεργετικό […]