Εκκλησίες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη τα επόμενα χτυπήματα των τζιχαντιστών;

Loading...


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Του Μανώλη Κείου

Είναι το η επόμενη πρωτεύουσα στον κατάλογο των πόλεων που θα γίνουν στόχος ; Το σενάριο έχει ακουστεί εδώ και μήνες, από το μπαράζ χτυπημάτων τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, πλην όμως μέχρι τώρα είτε λόγω αυξημένων και αποτελεσματικών μέτρων των βρετανικών αρχών είτε λόγω…προτεραιότητας των τρομοκρατών το Λονδίνο διάγει μέρες ηρεμίας. 

Μήπως αντί για το Λονδίνο μπορεί να είναι η

Μια εικόνα που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη τυλιγμένο στις φλόγες, και με τη λεζάντα «Ουάσιγκτον σύντομα», αναφερόμενη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ που είναι 225 μίλια μακριά από την αμερικανική μεγαλούπολη.

Η βάναυση σφαγή του ιερέα στην εκκλησία της Νορμανδίας έδειξε πως οι τρομοκράτες του Ισλάμ, είτε ως ομάδες, είτε ως «μοναχικοί λύκοι» ίσως αλλάζουν τακτική όσον αφορά τουλάχιστον στη Δύση. Από τα μέσα μεταφοράς και τα κεντρικά σημεία διαφόρων πόλεων στρέφονται σε ναούς, σε εκκλησίες. Η τακτική δεν είναι άγνωστη. Άλλωστε πολλάκις την έχουν χρησιμοποιήσει στην Ασία όπου σχεδόν κάθε Παρασκευή, ιερή μέρα των Μουσουλμάνων, (όπως και σήμερα), θα υπάρξει και κάποιο χτύπημα σε τέμενος. 

Χτυπήματα σε εκκλησίες άλλωστε έχουν και συμβολικό χαρακτήρα. Ο νεκρός ιερέας αποτέλεσε φρικτότερο επικοινωνιακό λάφυρο από όλους τους ντυμένους στα πορτοκαλί αδικοχαμένους σφαγιασθέντες ομήρους.

Μόνο να ευχόμαστε να μην ξεφουρνίσουν κάνενα βίντεο με τη σφαγή των δικών μας απαχθέντων Μητροπολιτών! 

Χτυπήματα σε εκκλησίες

Σε κάθε περίπτωση η βρετανική αστυνομία και η αντιτρομοκρατική έχουν κυκλοφορήσει έναν κατάλογο με «συγκεκριμένες συμβουλές» σε εκκλησίες σε όλη τη Βρετανία εν μέσω φόβων για μια παρόμοια επίθεση με αυτή της Νορμανδίας.

Από πλευράς Μητροπολιτικής Αστυνομίας ο Neil Basu είπε: «Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, επαναλαμβάνουμε τις προστατευτικές συμβουλές ασφάλειας προς χριστιανικούς χώρους λατρείας. Έχουν κυκλοφορήσει συγκεκριμένες συμβουλές σήμερα».