Στη Βραζιλία ο Πάπας Φραγκίσκος

Loading...


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος την επίσκεψή του στην Βραζιλία, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, από όταν αναδείχθηκε στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Κρατώντας την χειραποσκευή του, ο Πάπας Φραγκίσκος μπήκε στο αεροσκάφος της Αλιτάλια με το οποίο ταξιδεύει προς την Βραζιλία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν την ασυνήθιστη αυτή κίνηση του Αργεντινού Ποντίφικα, ο οποίος διατηρεί ένα «απλό και προσιτό προφίλ» στο πρώτο του αυτό ταξίδι εκτός Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Πάπας ζήτησε να μην του παραχωρηθεί αυτοκίνητο με αλεξίσφαιρα τζάμια, γνωστό και ως «popemobile», ενώ πληροφόρησε τους συνεργάτες του ότι πριν από τις διάφορες συναντήσεις με τους επίσημους εκπροσώπους των αρχών της Βραζιλίας, επιθυμεί να έλθει σε επαφή και να συνομιλήσει με με απλούς πολίτες της χώρας.

Ο Ποντίφικας προβλέπεται να φτάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και να επιστρέψει στο Βατικανό την ερχόμενη Δευτέρα. Στο αεροδρόμιο αναμένεται να τον υποδεχθούν χιλιάδες πιστοί, ενώ αργότερα, κατά την διάρκεια του καθολικού φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, στο Ρίο, ο Πάπας θα βρεθεί ενώπιον 2 εκατομμυρίων νέων από όλο τον κόσμο.

Κατά την παραμονή του, θα πραγματοποιήσει λειτουργία στην διάσημη παραλία της Κόπα Καμπάνα και θα επισκεφθεί παραγκουπόλεις.

Περίπου 22.000 άνδρες έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια του Ποντίφικα.

Πριν από την επίσκεψη, ο Πάπας κάλεσε τους οπαδούς του να τον ακολουθήσουν πνευματικά στο ταξίδι, μέσω της προσευχής.