Λοβέρδος: «Ατακτη υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Εκκλησίας»

Loading...


Τις «συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής ανυποληψίας» που επικράτησαν κατά τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος, στηλίτευσε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια.

Όπως είπε, υπερίσχυσαν στην διαδικασία οι ανοικτοί λογαριασμοί των κομμάτων με το εκλογικό σώμα, οι επιστημονικές προτιμήσεις, οι ιδεοληψίες και τα εσωτερικά θέματα του πολιτικού μας συστήματος. Αναφερόμενος στη στάση του κόμματός του κατά την ψηφοφορία, είπε ότι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία αλλά με έναν μόνο βουλευτή, ούτως ώστε να προκύπτουν τα «ναι» και τα «όχι» τους, δίχως όμως να καταστήσουν την αναθεώρηση μικροκομματική υπόθεση του νικητή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Για την ενότητα που αφορά στις Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ότι η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις. Έκανε επίσης λόφο για «άτακτη υποχώρηση» του ΣΥΡΙΖΑ, «αφού δεν προτείνει ούτε το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ούτε την αναθεώρηση του άρθρου 16§2 περί θρησκευτικού περιεχομένου στην εκπαιδευτική διδασκαλία».

 tilegrafima.gr