Ο Πάπας ζήτησε συγγνώμη από τους άστεγους

Loading...


Συγγνώμη για τους που αποστρέφουν το βλέμμα τους από τους ζήτησε ο

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την επίσημη ακρόαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, για τους χιλιάδες άστεγους επανέλαβε ότι η κύρια διδαχή του χριστιανισμού είναι πως πρέπει να τείνουμε πάντα χείρα βοηθείας προς όποιον την έχει ανάγκη.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσους χριστιανούς στρέφουν το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση όταν συναντούν έναν φτωχό», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποιες φορές μπορεί να σας πρόσβαλα με τα λόγια μου, αλλά και για όλους τους χριστιανούς που διαβάζουν το Ευαγγέλιο και δεν κατανοούν ότι το κεντρικό του σημείο είναι, ακριβώς, η φτώχεια»,
Υπολογίζεται ότι την Παρασκευή εισήλθαν στο Βατικανό περίπου τέσσερις χιλιάδες άστεγοι από 22 χώρες που κατάφεραν να βρουν έναν τόπο κατοικίας, χάρη σε βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων.

«Μπορεί να είναι φτωχός, κανείς, αλλά όχι είλωτας. Μπορεί να είναι φτωχός, αλλά όχι χωρίς περηφάνια, και δεν μπορεί να εξουσιάζεται», τόνισε ο ποντίφικας, μιλώντας στα ισπανικά. Η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με προσευχή του Αργεντινού πάπα, ο οποίος είχε έξι άστεγους στο πλευρό του.