Τορόντο: Στο φιλανθρωπικό δείπνο «Όλοι Μαζί», που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο, παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Απόστολος. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην προώθηση της φιλανθρωπίας, της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» διακεκριμένοι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Καναδά, μεταξύ των οποίων η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Sonya J. Thissen, ο υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, καθώς και ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Βασίλειος Βίκας. Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της ομογένειας, επίσημοι προσκεκλημένοι και υποστηρικτές του φιλανθρωπικού έργου της οργάνωσης Hellenic Initiative.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές και την οργάνωση Hellenic Initiative για την αξιόλογη φιλανθρωπική τους προσφορά και τη σταθερή δέσμευσή τους να στηρίζουν ανθρώπους και κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Απόστολος υπογράμμισε ότι η φιλανθρωπία δεν αποτελεί απλώς έκφραση κοινωνικής ευθύνης, αλλά ουσιαστική εκδήλωση της χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης. Επικαλούμενος τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε, και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού» (Γαλ. 6, 2), ανέδειξε την ηθική και πνευματική σημασία της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον των σύγχρονων κοινωνιών.
Παράλληλα, προέτρεψε τους διοργανωτές και τους ευεργέτες να συνεχίσουν την αξιέπαινη ανθρωπιστική τους αποστολή με την ίδια αφοσίωση, συμπόνια και ευαισθησία απέναντι στις ολοένα και πιο σύνθετες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας τις πατρικές ευχές και τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους όσοι, με τη γενναιοδωρία, τον εθελοντισμό και την προσήλωσή τους στο κοινό καλό, στηρίζουν και διατηρούν ζωντανή αυτή τη σημαντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία.
Το φιλανθρωπικό δείπνο αποτέλεσε μια ουσιαστική επιβεβαίωση των διαχρονικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή της ελληνικής ομογένειας στην προαγωγή της φιλανθρωπίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη των πνευματικών και πολιτιστικών αξιών του Ελληνισμού.






















