Ουκρανία: Οι ευχές του Μητροπολίτη Ονούφριου στο νέο πρόεδρο

Loading...


Ο κωμικός ηθοποιός Βολονίμιρ Ζελένσκι είναι από χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος της διαδεχόμενος τον Πέτρο Ποροσένκο. Το εκκλησιαστικό ζήτημα παραμένει στο επίκεντρο μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη χορήγηση της αυτοκεφαλίας.

Σήμερα ο (Πατριαρχείο Μόσχας) έστειλε συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο κάνοντας λόγο για την ανάγκη μη επέμβασης του κράτους στα θέματα της Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εκ μέρους της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και προσωπικά σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου της Ουκρανίας.

Είμεθα σίγουροι πως η νίκη σας στις εκλογές ήταν απόδειξη της μεγάλης εμπιστοσύνης προς εσάς από την ουκρανική κοινωνία. Επίσης, είναι ένα σημάδι ότι όσα εκφράσατε την προηγούμενη περίοδο αντικατοπτρίζουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού μας, της χώρα μας, που θέλει την ενότητα, την ειρήνη και την ευημερία και την εξάλειψη όλων αυτών που φέρνουν διχόνοια και εχθρότητα στο ουκρανικό κράτος.

Είμαι βέβαιος ότι ως Πρόεδρος της Ουκρανίας θα λειτουργήσετε ως εγγυητής του Συντάγματος, επί της αρχής της μη επέμβασης στις υποθέσεις της Εκκλησίας, καθώς και θα προστατεύσετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πιστών όλων των θρησκειών.

Μπορείτε να βασιστείτε στην άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα θέματα που θα προωθήσουν τη δημιουργία και την ανάπτυξη των πνευματικών και ηθικών αξιών της ουκρανικής κοινωνίας.

Ο Θεός να σας ευλογεί για τη νέα και υπεύθυνη θέση που έχετε αναλάβει.

Με εκτίμηση»tilegrafima.gr