Θυρανοίξια Ναού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Αμστερνταμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον Αγιασμό των του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Ζάνταμ του Άμστερνταμ, τέλεσε η Α.Θ.Π. ο το απόγευμα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019, μετά την παρουσία του στο Οικολογικό Συνέδριο «Amsterdam International Water Week».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου, η ενορία της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί συνέχεια της ιστορικής Ορθόδοξης Ενορίας του Άμστερνταμ, η οποία ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από Έλληνες εμπόρους, και μετά από διακοπή πολλών ετών, επανιδρύθηκε και απέκτησε δικό της ιδιόκτητο Ναό, σε ένα όμορφο προάστιο της Ολλανδικής πρωτεύουσας. Ο Ναός αγοράστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου πριν δύο χρόνια, με την συνδρομή του ευσεβούς ποιμνίου της Μητροπόλεως και την βοήθεια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ σήμερα αναναινίζεται εκ βάθρων, για να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές ανάγκες του ποιμνίου της ενορίας.

Διαβάστε εδώ:  Οικ. Πατριάρχης: «Το νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπινου όντος και κάθε δημιουργήματος»

Τον Παναγιώτατο και την Συνοδεία του υποδέχτηκαν στα προπύλαια του Ναού ο ιερός κλήρος και πιστοί από το Άμστερνταμ και την γύρω περιοχή, ενώ ο Μητροπολίτης Βελγίου στην προσφώνησή του τον καλωσόρισε επίσημα, τον ευχαρίστησε για την μεγάλη ευλογία να επισκεφτεί την μικρή, αλλά δυναμική ενορία της Αγίας Αικατερίνης και για την προσωπική δωρεά που πραγματοποίησε για την αγορά του Ναού.tilegrafima.gr