ΒΟΥΛΗ : Που κατέληξαν για το ουδετερόθρησκο κράτος

Loading...


: «Λειτουργήσαμε απολύτως δημοκρατικά και διαλλακτικά και χωρίς συμπλέγματα σε όλα τα κρίσιμα θέματα» δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενόψει των ψηφοφοριών επί των τελικών αναθεωρητέων διατάξεων στη Βουλή.

Ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς για τα σημεία που επιτεύχθηκε συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσε: « Ξεκινήσαμε με 154 διαφωνίες στην προτείνουσα Βουλή. Τις μειώσαμε σε 49 στην αναθεωρητική επιτροπή και καταλήγουμε να συνεννοηθούμε στην 9η αναθεωρητική Βουλή σε 9 σημαντικές αλλαγές».

Αναφερόμενος στις σχέσεις εκκλησίας –κράτους ο κ. Στυλιανίδης τόνισε:

Διαβάστε εδώ:  Αήθης επίθεση στην Εκκλησία από τον Ν. Φίλη στη Βουλή

«Υπήρξαν ουσιώδεις διαφωνίες κυρίως σε ζητήματα ιδεολογικής φόρτισης, όπως για παράδειγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τη θεσμοθέτηση ενός «ουδετερόθρησκου κράτους» κρυπτόμενος πίσω από το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της «διάκρισης Κράτους-Εκκλησίας». Η ΝΔ αντίθετα υποστήριξε ότι οι σχέσεις είναι διακριτές και επιτυχώς προσδιορισμένες στο Σύνταγμα. Άρα η πραγματική στόχευση της αντιπολίτευσης είναι «ένα » που καταργεί αντί να σέβεται τη διαφορετικότητα και αγνοεί ότι η ΕΕ αποδέχεται την παράδοση του κάθε κράτους-μέλους, αρκεί να διέπεται από την θρησκευτική ελευθερία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 13 παρ. 5 του Συντάγματος.tilegrafima.gr