Στο μάζεμα της ελιάς ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Loading...


Ο με το παράδειγμά του μας παροτρύνει στον εθελοντισμό, την καλιεργεια της γης και την συγκομιδή των καρπών αυτής, με σκοπό την στήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη.

Παράδειγμα αποτελεί και το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης την Παρασκευή 11η Νοεμβρίου 2016, απολείτουργα, πρωτοστάτησε για μία ακόμη φορά μαζί με άλλους εθελοντές, τους οποίους ο ίδιος κινητοποίησε, στην στο Λεωνίδιο της Κυνουρίας, στα κτήματα της , τα οποία ο ίδιος ο Ποιμενάρχης έχει φυτεύσει και καλιεργεί, με σκοπό το λάδι που θα παραχθεί, να χρησιμοποιηθεί αφ’ ενός μεν για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της αφ’ ετέρου δε για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε εδώ:  Ο Θηβών Γεώργιος στο μάζεμα της ελιάς (ΦΩΤΟ)

Η σημερινή κρίση, η οποία είναι οικονομική, αλλά πρωτίστως πνευματική και ηθική, μπορεί να ξεπεραστεί με αλληλοβοήθεια, εθελοντισμό και έμπρακτη συμμετοχή όλων μας σε τέτοιες ενέργειες.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στον Σεβασμιώτατο και τους εθελοντές συναργάτες του, οι οποίοι θα εργαστούν αρκετές ημέρες στα κτήματα της Μονής, με την ελπίδα αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες να βρούν μιμητές, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα τέτοιες ενέργειες προς όφελος των συνανθρώπων μας.