Μητρ. Φθιώτιδος: Tο μόνο που μπορεί να μας γεμίσει ειρήνη είναι ο Θεός (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην όμορφη κωμόπολη του μετέβη χθες Κυριακή 10 Ιουλίου ο προκειμένου να ιερουργήσει και να ωμιλήσει στον Καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

                 Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και κάλεσε τους πιστούς να ζητούν πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τότε όλα τα πνευματικά και υλικά αγαθά θα προστίθενται στη ζωή τους. Επίσης αναφέρθηκε στη μέριμνα της ζωής και στο άγχος που έχει ο σημερινός άνθρωπος για απόκτηση όλο και περισσοτέρων υλικών αγαθών. «Δεν χορταίνει ο άνθρωπος, τόνισε χαρακτηριστικά, το μόνο που μπορεί να μας γεμίσει είναι Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει: είσαι φτωχός; Είπε ο Κύριος: Μάκαριοι οι πτωχοί ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του θεού. Είσαι πλούσιος; δώσε τα χρηματά σου όπου υπάρχει ανάγκη, όποιος ελεεί, δανείζει στο Θεό». Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους η βασιλεία του Θεού να είναι για τον καθένα μας ελκυστική ώστε να μας προσελκύει και να μας φέρει την αλλαγή που μας χρειάζεται.

                Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μίλησε και πάλι στο εκκλησίασμα και κάλεσε τους πιστούς τώρα το καλοκαίρι να συνδυάζουν την σωματική ξεκούραση με την πνευματική πρόοδό τους.

                 Ακολούθως εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου προσφέρθηκε κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς πιστούς.

 Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου κ Νικόλαος Τριανταφύλλου.