Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Πάπα

Loading...


Ευχές από όλο τον κόσμο
Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ χαιρέτισε σήμερα την εκλογή του Αργεντινού Χόρχε Μπεργκόλιο ωςνέου Πάπα και του ευχήθηκε «καρποφόρο ποιμαντικό έργο».

«Του ευχόμαστε, ως οδηγό και ηγέτη της Εκκλησίας, ένα γόνιμο ποιμαντικό έργο κατά την άσκηση των τόσο μεγάλων ευθυνών του στην αναζήτηση της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αδελφοσύνης και της ειρήνης στην ανθρωπότητα», αναφέρεται στο σύντομο μήνυμα της προέδρου σημειώνοντας ότι ασκεί τα θρησκευτικά της καθήκοντα αλλά έχει τεταμένες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο του Μπουένος Άιρες.

Στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος Πάπας θα συνεχίσει την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, όπως και ο προκάτοχός του, ο Βενέδικτος ΙΣΤ.

Απευθύνοντας «τα πιο ειλικρινή του συγχαρητήρια» στο νέο Πάπα και όλους τους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο, ο Μπαν ευχήθηκε επίσης τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Αγίας Έδρας.

«Έχουμε πολλούς κοινούς στόχους, όπως η προώθηση της ειρήνης, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας», τόνισε.

«Μοιραζόμαστε επίσης την πεποίθηση ότι οι προκλήσεις του σημερινού κόσμου δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν παρά μόνο μέσω του διαλόγου. Είμαι βέβαιος ότι η Αυτού Αγιότητα θα συνεχίσει να βασίζεται στην κληρονομιά του προκατόχου του, Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ , για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών», πρόσθεσε.

Στο Βερολίνο η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι πολλοί αναμένουν από το νέο πάπα Φραγκίσκο Α’ να προσφέρει μια καθοδήγηση κυρίως σε ό,τι αφορά στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Συγχαίροντας το νέο Πάπα «με όλη της την καρδιά», η καγκελάριος υπογράμμισε ότι: «Πέρα από τον Καθολικό Χριστιανισμό, πολλοί αναμένουν από αυτόν μια καθοδήγηση, όχι μόνο στα θέματα της πίστης, αλλά επίσης και σε ό,τι αφορά στην ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την εξασφάλιση της δημιουργίας».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τους Χριστιανούς της Νότιας Αμερικής, καθώς ένας από αυτούς καλείται για πρώτη φορά στην κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας», σημείωσε η Μέρκελ.

«Εύχομαι στον Πάπα Φραγκίσκο Α υγεία και δύναμη καθώς οι ελπίδες εκατομμυρίων πιστών στη Γερμανία και τον κόσμο στρέφονται τώρα προς το νέο Πάπα», κατέληξε.

Τις θερμές ευχές του απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «στον πρώτο Πάπα από την αμερικανική ήπειρο» για την εκλογή του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

«Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

«Ως υπέρμαχος των φτωχών και των πλέον ευάλωτων ανάμεσά μας, θα συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της συμπόνιας που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο για πάνω από 2.000 χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εκλογή του, προσθέτει, καταδεικνύει επίσης τη δύναμη και τη ζωτικότητα μιας περιοχής που επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας και «όπως τα εκατομμύρια των ισπανόφωνων Αμερικανών, εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόμαστε την ίδια χαρά για αυτή την ιστορική ημέρα».

«Όπως ακριβώς έχω εκτιμήσει τη συνεργασία μας με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την Αυτού Αγιότητα στην προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πίστη τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το νέο Πάπα Φραγκίσκο Α’ συνεχάρη και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει «ένα διάλογο εμπιστοσύνης με την Αγία Έδρα».

«Απευθύνω στον Πάπα Φραγκίσκο τον Α’, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μου», δήλωσε ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

«Η Γαλλία, πιστή στην ιστορία της και τις οικουμενικές αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης θα συνεχίσει το διάλογο εμπιστοσύνης που πάντα διατηρεί με την Αγία Έδρα», σημειώνει ο γάλλος πρόεδρος.Ετικέτες