Στο Αιγαίο κάνουν πάρτι, στο Κουρδιστάν τους αφανίζουν: Κατάρριψη τουρκικού HERON

Loading...


Ακόμα ένα χτύπημα στην εικόνα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί η κατάρριψη ενός UAV HERON από τους μαχητές του PKK σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που παρέχει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων  FIRAT.

Πιο συγκεκριμένα χτες 18 Σεπτεμβρίου 2012 στην περιοχή Sirnak όπως αναφέρει το πρακτορείο Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να καταρρίψουν ένα από τα 9 UAV HERON που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία.

Οι μαχητές του PKK πραγματοποιούσαν επίθεση στο φυλάκιο Uludere στην περιοχή Sirnak κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Μετά από αυτή την κατάρριψη η τουρκική Αεροπορία διαθέτει συνολικά 8 HERON ενώ τα προβλήματα για την αξιοποίηση τους δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Η επιτυχία αυτή των Κούρδων έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι στον χειρισμό του αεροχήματος αφού το αρχικό προσωπικό που είχε εκπαιδευτεί στο Ισραήλ έχει μετατεθεί σε άλλες μονάδες και οι νέοι χειριστές δεν φαίνονται να έχουν το…. χάρισμα.

Αναμφίβολα η κατάρριψη του HERON αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τους Κούρδους οι οποίοι στις επιχειρήσεις τους κατα οχυρωμένων στόχων συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πολυβόλα των 14,5 χλστ.

Εκτιμάται ότι μία παράτολμη πτήση από τον χειριστή του αεροχήματος σε χαμηλό ύψος σε συνδυασμό με το αποτελεσματικό πυρ των κουρδικών πολυβόλων των 14,5 χλστ είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του HERON.