Η Ρωσία έδωσε άσυλο στον Ε. Σνόουντεν

Loading...


Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν έφυγε από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Σνόουντεν εισήλθε στο έδαφος της Ρωσίας αφού διέμεινε για περισσότερο από έναν μήνα στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο Σνόουντεν έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στη Ρωσία.

Ο Σνόουντεν έλαβε τα έγγραφα που του επιτρέπουν να εγκαταλείψει το αεροδρόμιο της Μόσχας στο οποίο βρίσκεται για περισσότερο από έναν μήνα, είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο δηλώσεις δικηγόρου του.

«Μόλις του παρέδωσα έγγραφα από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας», δήλωσε, σύμφωνα με το Ίντερφαξ, ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο Ρώσος δικηγόρος που βοήθησε τον Σνόουντεν να υποβάλει το αίτημά του για να του χορηγηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι του χορηγήθηκε άσυλο για ένα έτος από τις ρωσικές αρχές.

«Μόλις του παραδόθηκε ένα έγγραφο το οποίο πιστοποιεί ότι έλαβε προσωρινό άσυλο για ένα έτος στη Ρωσία», είπε ο Κουτσέρενα.