Ερντογάν: Συνεργασία με τη Ρωσία σε ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Loading...


O , στη διάρκεια της συνάντησης του με τον , δήλωσε ότι τα βασικά στοιχεία της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, είναι οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και ο ενεργειακός τομέας.

«Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία.

Διαβάστε εδώ:  Μέρκελ προς Τουρκία: "Ψυχραιμία..."

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, «σήμερα υπεγράφη η πρώτη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, η οποία επενδύει σε υποδομές και κατασκευές και μαζί θα επενδύσουμε στις κατασκευές νοσοκομείων στην επικράτεια της ».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η τουρκική εταιρεία θα επενδύσει και σε άλλους τομείς, ενώ νωρίτερα η ρωσική επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων.tilegrafima.gr