Αγανακτισμένος ο Πούτιν με το «Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο» της Ε.Ε

Loading...


Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων που θέτει το Τρίτο Ενεργειακό  Πακέτο το οποίο περιορίζει το συνδυασμό πωλήσεων και μεταφοράς,  πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πουτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής των χωρών εξαγωγέων φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος άσκησε κριτική στους  Ευρωπαίους που θέλουν να εγκαταλείψουν τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις και την προσαρμογή των τιμών του φυσικού αερίου στην τιμή του πετρελαίου.

«Έχουμε επενδύσει σε υποδομές, έχουμε επεκτείνει το σύστημα αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου, έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα έργα τα οποία εναρμονίζονται με τους τότε ισχύοντες κανόνες. Κατόπιν, οι νέες αποφάσεις, όπως το  Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο, επηρεάζουν όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε εμφανώς  οργισμένος  ο Ρώσος  Πρόεδρος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Ρωσία δεν είναι η μόνη που απειλείται από την εφαρμογή του νέου πακέτου.

Υπό αυτές τις συνθήκες , η αλληλεγγύη των χωρών – εξαγωγέων φυσικού αερίου αποτελεί την κλειδί για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν, συμπλήρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα  κράτη μέλη δήλωσαν  «αποφασιστικότητα η οποία θα ενισχύσει το συντονισμό της δράσης για την προστασία των συμφερόντων των χωρών – εξαγωγέων φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας των ρυθμιστικών οργάνων των χωρών – καταναλωτών του φυσικού αερίου», μετέδωσε το Interfax.