20 χρόνια φυλακή στον ισλαμιστή πρώην Πρόεδρο της Αιγύπτου

Loading...


Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε την Τρίτη τον έκπτωτο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία διαδηλωτών τον Δεκέμβριο του 2012, μία απόφαση που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Είναι η πρώτη απόφαση εναντίον του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αφότου ο στρατός τον ανέτρεψε το 2013 έπειτα από τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά της διακυβέρνησής του. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε 20ετή κάθεριξη άλλους 12 ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, περιλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι και του Έσαμ Ελ Εριάν.

Η δίκη του έκπτωτου Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση, δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετά την επιβολή 20ετούς κάθειρξης στον Μόρσι.

«Η δίκη του ήταν μία μια παρωδία δικαιοσύνης, η οποία έχει σχεδιαστεί και ελεγχθεί από την κυβέρνηση και η οποία δεν στηρίζεται σε καμία απολύτως απόδειξη», ανέφερε σε μία δήλωση από την Κωνσταντινούπολη ο Αμρ Νταράγκ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μόρσι.

«Θέλουν να περάσουν μία ισόβια ποινή στη δημοκρατία στην Αίγυπτο», είπε ο ισλαμιστής…Ετικέτες