Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Ασαντ στη Μονή της Αγ. Θέκλας στη Συρία

Loading...


Φωτογραφίες από την επίκσεψη του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσσαντ στην Μονή της Αγίας Θέκλας στην Μαλούλα μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον στρατό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μονή αυτή, που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, οι ισλαμιστές έχουν προκαλέσει φοβερές καταστροφές, μία εικόνα των οποίων μας δίνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. 

Η εκκλησία έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί, εικόνες και κειμήλια έχουν υποστεί την μανία και βεβήλωση των φανατικών μουσουλμάνων ή έχουν κλαπεί, πολλά κτίρια της μονής έχουν βομβαρδιστεί και καεί. Κατά μία τακτική, που είναι γνωστή και στην Ελλάδα επί τουρκοκρατίας, οι ισλαμιστές κατέστρεψαν τα αγιογραφημένα πρόσωπα του Χριστού και των αγίων.

Ας ευχηθούμε η μονή να ανακαινιστεί γρήγορα και το ιστορικό προσκύνημα της Αγίας Θέκλας να επαναλειτουργήσει σύντομα στο χωριό όπου μιλιέται ακόμη η γλώσσα του Χριστού.
Ας ευχηθούμε επίσης το δράμα των χριστιανών της Συρίας να τελειώσει σύντομα και στις περιοχές εκείνες όπου συνεχίζεται ο πόλεμος, με την απελευθέρωση των αγνοούμενων Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Ιωάννη.
Ήδη οι χριστιανοί έχουν πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα.

 Ετικέτες