Φρίκη! Ο ένας ιερέας βίαζε 11χρονο κορίτσι και ο άλλος… παρακολουθούσε

Loading...


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις κατά τη δίκη του ιερέα της Καθολικής Εκκλησίας Gerald Ridsdale

Σε 8χρονη φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας, Gerald Ridsdale, καθώς κρίθηκε ένοχος για παιδοφιλία, έγκλημα το οποίο διέπραξε πριν από 40 χρόνια με θύμα ένα 11χρονο κορίτσι.Ο 79χρονος σήμερα Ridsdale ήταν ιερέας στην ενορία του St Alipius στο Ballarat τότε, και σύμφωνα με έγγραφη κατάθεση του θύματος ο ιερέας την πήγε στο δωμάτιό του και άρχισε να της δείχνει πορνογραφικά περιοδικά. Το 11χρονο τότε κορίτσι κατάφερε να του ξεφύγει αλλά αυτός έτρεξε πίσω και αφού την έπιασε της ζήτησε να σκύψει και στη συνέχεια την βίασε.

Ο ιερέας δεν αρνήθηκε την ενοχή του αλλά εκτός από την απεχθή αυτή πράξη του που ξεσκεπάστηκε στο δικαστήριο, αποκαλύφθηκε και μία άλλη συγκλονιστική «λεπτομέρεια». Ενόσω ο Ridsdale βίαζε το 11χρονο κορίτσι ένας άλλος ιερέας τον παρακολουθούσε. Αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε το ίδιο το θύμα. Το όνομα του ιερέα δεν αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο αλλά ο δικαστής, Michael Rozenes, κατά την ανάγνωση της ποινής του Risdale έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι ο μάρτυρας της απεχθούς πράξης του δεν την κατήγγειλε ποτέ στην αστυνομία. «Ίσως να μην εμπλέκεσαι εσύ σ' αυτό αλλά πρέπει να αναφέρω ότι το γεγονός ότι ένας άλλος ιερέας είδε τι έκανες και δεν σε κατέδωσε είναι ενδεικτικό της 'κουλτούρας' που επικρατούσε εκείνη την εποχή στους κόλπους της εκκλησίας. Μίας 'κουλτούρας' που θεωρούσε αποδεκτή την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Να προσθέσουμε ότι το 11χρονο τότε κορίτσι βιάστηκε πολλές φορές ακόμα από τον ιερέα και γλίτωσε από τα «νύχια» του αδίστακτου παιδεραστή μόνο όταν έφυγε με την οικογένειά του από την περιοχή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο σεξουαλικό έγκλημα για το οποίο έχει διωχθεί ο αδίστακτος παιδεραστής ιερέας. Ο Ridsdale εκτίει ήδη ποινή 20ετούς φυλάκισης για παρόμοια εγκλήματα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση 14 θυμάτων. Επειδή οι παλαιότερες ποινές του και η τελευταία χρονικά συμπίπτουν, ο 79χρονος σήμερα Ridsdale έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης το 2019.

Τέλος, και παρά το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ προσπάθησαν να διαπιστώσουν την ταυτότητα του ιερέα που είδε το βιασμό του 11χρονου κοριτσιού, η αστυνομία, ο δικαστής αλλά και το θύμα αρνούνται να την αποκαλύψουν.Ετικέτες