«Επιχειρούν ανατροπή του Πούτιν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία»

Loading...


«Να απομονώσουν τη Ρωσία, να πνίξουν την οικονομία της και να ανατρέψουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν» επιθυμούν χώρες της Δύσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ μιλώντας στην εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα «Αργκουμέντι ι Φάκτι» υποστήριξε ότι για να πετύχουν την ανατροπή του Πούτιν και την απομόνωση της Ρωσίας, οι δυτικοί χρησιμοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι «εάν δεν ήταν η Κριμαία ή η ανατολική Ουκρανία, θα είχαν βρει κάτι άλλο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Δύση δεν θα μας αφήσει ήσυχους», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «θα ήταν λάθος η απομόνωση της Ρωσίας».

Ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι η ρωσική οικονομία είναι υπό έλεγχο «παρά τις παράνομες κυρώσεις» που επιβλήθηκαν από τα κράτη της Δύσης οι οποίες, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, προκάλεσαν την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου.

«Θα επαναλάβω αυτό που έχει ήδη πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν: όλα είναι υπό έλεγχο, ξέρουμε τι κάνουμε, πώς το κάνουμε και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να το κάνουμε», τόνισε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε για τον πόλεμο που μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες έχουν αρχίσει ξανά εδώ και μια εβδομάδα, ο Πεσκόφ εξήγησε ότι η Ρωσία δεν έχει τα μέσα για να την επιλύσει.

«Όλα όσα η Ρωσία μπορεί να κάνει, τα κάνει ήδη», δήλωσε, αναφερόμενος στις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας και στις ρωσικές παραδόσεις άνθρακα και ενέργειας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Είναι μια εθνική σύγκρουση που δεν θα τερματιστεί παρά μόνο με το διάλογο. Και μόνο η ουκρανική κυβέρνηση μπορεί να το κάνει αυτό», διευκρίνισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα παραμείνει μελλοντικά συνδεδεμένη οικονομικά με τη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ ωστόσο παραδέχτηκε ότι η χώρα του, παρά «την πατριωτική ευφορία» που επικράτησε μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, διανύει μια περίοδο αναταραχών λόγω της «αντιπαράθεσής της με τη Δύση. Μια αντιπαράθεση πολιτική, ιδεολογική, στα μέσα ενημέρωσης, διπλωματική αλλά ευτυχώς όχι στρατιωτική», δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξη.Ετικέτες