Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι ισλαμιστές απέκτησαν πολεμική αεροπορία και πετούν με MiG-21 και MiG-23

Loading...


Βίντεο με πιλότους του ISIS να επιχειρούν μαχητικά MiG-21 και MiG-23 τα οποία είχαν καταλάβει προ μηνών σε μια βάση της συριακής Αεροπορίας, κυκλοφόρησε πριν λίγο.

Τα μαχητικά επιχειρούν από μια πρώην αεροπορική βάση της συριακής Αεροπορίας κοντά στο Χαλέπι.

Τα μαχητικά τα πετούν Ιρακινοί ισλαμιστές, πρώην στελέχη της ιρακινής Αεροπορίας επί εποχής Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι συριακές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές είχαν καταφέει να φέρουν σε πτητική κατάσταση και σε άμεση διαθεσιμότητα «μερικά μαχητικά αεροσκάφη» αλλά δεν γνώριζαν αν αυτά μπορούσαν να πετάξουν.

Ξαφνικά μαχητικά βαμμένα με τα χρώματα ττου ISIS πέταξαν επάνω από το Χαλέπι στο οποίο διεξάγεται αυτή την ώρα ένας μεγάλος υπερκερωτικός ελιγμός του συριακού Στρατού που εάν επιτύχει θα παραδώσει την πόλη στα χέρια της κυβέρνησης σε μερικούς μήνες.

Απλά πέταξαν, δεν βομβάρδισαν και πιθανόν να μην έχουν όπλα και τα το κάνουν για να σηκωθεί το ηθικό των ισλαμιστών που πολεμούν στην πόλη.

Το βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο τζιχαντιστές δείχνει χαμηλή πτήση στην περιοχή Μπαχί κοντά στο Χαλέπι, ενω ακούγεται η γνωστή κραυγή «Αλάχ Ακμπάρ».

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει βομβαρδιστεί ακόμα το αεροδρόμιο από το οποίο επιχειρούν από τις δυτικές δυνάμεις;Ετικέτες