Ανακωχή στο Κίεβο για να γιατρευτούν οι πληγές της Ουκρανίας (φωτο)

Loading...


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ανακωχή και η χώρα μετράει τις πληγές της…Πληγές που γιατρεύονται με ομόνοια και διάλογο…Πληγές που γιατρεύονται με την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη.

Αλληλοβοήθεια όπως αυτή που κατέγραψε ο φακός του πρακτορείου Reuters στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο όπου τις προηγούμενες μέρες των συγκρούσεων ο οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 26 άτομα, στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο. Και πάλι η εκκλησία απέδειξε τι σημαίνει προσφορά….

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες: 

1

1

1

Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ «ανακωχή» με την αντιπολίτευση πριν από την άφιξη τριών κορυφαίων ευρωπαίων διπλωματών στο Κίεβο. Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα εφτάσουν οι επικεφαλής της γερμανικής, της γαλλικής και της πολωνικής διπλωματίας, καθώς εκρπόσωπος της Ρωσίας. 

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πριν από την αναχώρηση τους για τις Βρυξέλλες όπου θα μεταφέρουν τις θέσεις του Ουκρανού προέδρου στους υπόλοιπους ευρωπαίους ομολόγους τους, σε μια έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ.  Τη ρωσική πλευρά στις επαφές του Κιέβου θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν μέσω του οποίου η Μόσχα αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πείσει την ουκρανική αντιπολίτευση να «συνεργαστεί με τις αρχές».Ετικέτες