Βράβευση 700 αριστούχων μαθητών με τη στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και της Μονής Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο εορτασμός για την “ Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας” πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με πολλή μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα από αριστούχους και πολύτεκνους .

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν σχεδόν 700 αριστούχοι Γυμνασίου-Λυκείου, με 31 από αυτούς να έχουν «Άριστα 20». Το κάθε βραβείο, συνοδεύεται από το ποσό των 50€. Για το ποσό φρόντισαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» και ο πατήρ Γερβάσιος, η εταιρεία FIBRAN ΑΕ και ο Αναστασιάδης Δημήτριος, η εταιρεία ENERGIER’S ΑΕ και ο Κνης Αθανάσιος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, π. Ευδόκιμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα και τη συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού. Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Η πολύτεκνη οικογένεια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έχει υποχρέωση η Πολιτεία να αναγνωρίσει την προσφορά της και να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτήν, όπως επιτάσσει το σύνταγμα. Όλοι εμείς πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντί της και να της δείχνουμε την ευαισθησία που της αναλογεί.»
Η Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, όπως και η Εκκλησία, θα συνεχίσει να στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο στο Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το κάνει ήδη.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την τρίτη (3η) δημογραφική κρίση στην ιστορία της.
Για τις δύο προηγούμενες έχουμε πει πολλές φορές πως επιβίωσε το Ελληνικό γένος ταξιδεύοντας με ασφάλεια πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.
Σήμερα που έχουμε το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα από όλες τις χώρες του κόσμου και αρκεί να πούμε, για να καταλάβουμε όλοι, ότι το 2015 είχαμε 28801 θανάτους περισσότερους από τις γεννήσεις.
Τι κάνει η πολιτεία για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας και να επιβιώσει ο Ελληνισμός;
Όχι μόνο δεν κάνουν απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα φροντίζουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να μην γεννιούνται Ελληνόπουλα. Φαίνεται ότι η Ορθόδοξη πολύτεκνη παραδοσιακή οικογένεια είναι υπό διωγμόν.

Διαβάστε εδώ:  Οχετός Φίλη κατά Αρχιεπισκόπου και Εκκλησίας και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί

Αυτοί που μας κυβερνούν λοιπόν, αφού έδωσαν το πράσινο φως για την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών από τη άνοιξη του 2015 και μετά, τώρα προσπαθούν να τους «ενσωματώσουν» κατ’ αρχάς με την επίκληση ανθρωπιστικών και οικουμενιστικών αρχών, αλλά και των ιδεών ενός δογματικού όσο και «τυφλού» δικαιωματισμού.
Όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας, όλοι αυτοί οι πολέμιοι της «ισλαμοφοβίας» θεωρούν πως το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών τους δίνει το δικαίωμα για ένα ρεσάλτο στην ψυχή του Έλληνα, μια μετωπική επίθεση στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα μας.
Στόχος τους είναι η με κάθε κόστος επιβολή της πολυπολιτισμικότητας και της ελευθεριότητας, ο Θρησκευτικός και Εθνικός αποχρωματισμός της Ελλάδας μας.
Το μίσος τους για τον Σταυρό και την Γαλανόλευκη δεν κρύβεται…

Εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον Θεό και την πατρίδα.
Και ευχόμαστε ο καλός Θεός να φωτίσει την πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου να κάνουν αυτό που πρέπει για την επιβίωση του Ελληνισμού.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους αριστούχους που μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάζουμε με πολύ χαρά και υπερηφάνεια την “Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας”.
Και σας ευχόμαστε, αγαπημένα μας παιδιά, να συνεχίσετε να προσπαθείτε και να αριστεύετε εις πείσμα όλων αυτών που θέλουν να καταργήσουν την Αριστεία.
Εμείς θα περιμένουμε περισσότερους αριστούχους την επόμενη χρονιά.
Σας ευχαριστούμε όλους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πατουλίδου Βούλα
Οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κκ. Γκιουλέκας Κώστας, Αναστασιάδης Σάββας, Καλαφάτης Σταυρός
Ο πρ. Υπουργός κ. Ορφανός Γεώργιος, ο πρ. Γεν. Γραμ. Υποδομών κ. Σιμόπουλος Στράτος
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς (πολύτεκνος και μέλος του Συλλόγου μας)
Ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Κουσενίδης Αλέξανδρος.
Η Πολιτευτής της Θεσσαλονίκης κα Ευθυμίου Άννα
Ο Πρόεδρος Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Καρβούνης Δημήτριος
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων : Χαλκιδικής κα. Ιφιγένεια Κυριάκου, Καβάλας κ. Βοϊδης Ιωάννης, Μαγνησίας κα. Σουλτάνα Πράππα, Γιαννιτσών κ. Κώστας Μπεκρής, Καρδίτσας κα. Ουρανία Σούφλα, Βεροίας κ. Μπούρτζιλας Στέργιος, Αλεξανδρουπόλεως κα. Αγάπη Πετροπούλου και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Εδέσσης κ. Γεώργιος Καρυπίδης.

0711poly-1 0711poly-2 0711poly-3 0711poly-4 0711poly-5