Στήνουν νέα συνάντηση Φραγκίσκου-Κύριλλου με πρόσχημα το ουκρανικό

Loading...


Μια συνάντηση μεταξύ Φραγκίσκου και   και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου στη Λευκορωσία θα μπορούσε να διευθετήσει τη σύγκρουση στην Ανατολική , δήλωσε ο Καρδινάλιος Christoph Schonborn, παπικός απεσταλμένο και  Αρχιεπίσκοπος Βιέννης, σε μια συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία .

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντησή τους στην Αβάνα, τον Φεβρουάριο του 2016 ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας έκαναν έκκληση για ειρήνευση στην Ουκρανία.

«Από τη συνάντηση της Αβάνας δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από ό, τι είπαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω λεπτομέρειες της συνάντησης του Πάπα με πρόεδρο σας[Αλεξάντερ Λουκασένκο]. Ωστόσο, αν κρίνουμε από αυτό που είδα εδώ, η Λευκορωσία θα μπορούσε να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο Schonborn.

«Επίσης, καθοριστικό στις σημερινές συνθήκες είναι το γεγονός ότι η Λευκορωσία δεν εμπλέκεται στην σύγκρουση. Και μια τέτοια συνάντηση στο έδαφός της θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση αυτής της σύγκρουσης», είπε  και σμυπλήρωσε: 

«Μια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο όταν και οι δύο πλευρές το θελήσουν πάρα πολύ»