Η 5χρονη Σοφία που «έκλεψε» την καρδιά του πάπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Έχοντας ανάμεσά τους τον Πάπα Φραγκίσκο ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ χαιρετούν το πλήθος από ένα μπαλκόνι στον Λευκό Οίκο

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα του πλανήτη: το προσφυγικό, την ανέχεια και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

«Μας θυμίζετε ότι το πιο ισχυρό μήνυμα του Κυρίου είναι το έλεος. Αυτό σημαίνει να καλωσορίζουμε τους ξένους με συναίσθηση και ορθάνοικτη καρδιά: από τον πρόσφυγα, που φεύγει από μία κατεστραμμένη χώρα λόγω πολέμου μέχρι τον μετανάστη, που αναζητά μία καλύτερη ζωή», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι ξεκάθαρα κατ’ εμέ επίσης ότι οι κλιματική αλλαγή είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί πλέον να αφεθεί για επίλυση στις επόμενες γενιές», είπε μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην συνέχεια ο Πάπας μέσα στο ειδικό όχημα του χαιρέτησε το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί στην λεωφόρο Συντάγματος.

Κάποια στιγμή από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατάφερε να ξεγλιστρήσει ένα κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί επεχείρησαν να επαναφέρουν την πεντάχρονη Σοφία πίσω από τα κάγκελα, αλλά μόλις το είδε ο Πάπας τους έγνεψε και την άφησαν να τον πλησιάσει.

Η Cruz που είναι η κόρη παράνομων μεταναστών ήθελε να γνωρίσει τον πάπα για να ζητήσει τη βοήθειά του ώστε να παραμείνει η οικογένειά της στη χώρα εξασφαλίζοντας άδεια παραμονής. Η 5χρονη Sofia Cruz και η αδελφή της έχουν αμερικανική υπηκοότητα, ανέφερε η Washington Post, αλλά οι Μεξικανοί γονείς της όχι.

Μετά από μια παπική αγκαλιά και ένα φιλί η 5χρονη παρέδωσε στον Φραγκίσκο ένα κίτρινο T-shirt το οποίο έγραφε «Πάπα: Σώστε τη DΑΡΑ ώστε η νομιμοποίηση να είναι η ευλογία σας» (DAPA ονομάζεται η μεταναστευτική πολιτική για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που τα παιδιά τους είναι Αμερικανοί πολίτες). Η επιστολή της Sofia Cruz έγραφε: «Είμαι πολίτης των ΗΠΑ με καταγωγή από το Μεξικό. Πάπα Φραγκίσκο θέλω να σου πω ότι η καρδιά μου «πονάει» και θα ήθελα να σου ζητήσω να μιλήσεις με τον πρόεδρο Ομπάμα και το Κογκρέσο, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι γονείς μου, αφού καθημερινά ζω με τον φόβο ότι κάποια μέρα θα τους πάρουν μακριά μου. Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να ζω με τους γονείς μου. Έχω το δικαίωμα να είμαι ευτυχισμένη. Ο πατέρας μου δουλεύει σκληρά κάθε μέρα, γαλβανίζοντας μέταλλα. Ετικέτες