Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Ισλαμαμπάντ από το Πατρ.Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Loading...


στο Ισλαμαμπάντ τέλεσε με την πρέπουσα λαμπρότητα στις 13 Νοεμβρίου 2016 ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του επί των ιδρυμάτων εξωτερικού, κατά την επίσκεψη εργασίας στο .

Με την από 26ης Ιουλίου 2010 απόφαση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και της Ιεράς Συνόδου στην πρωτεύουσα του Πακιστάν ιδρύθηκε ενορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με ανάθεση της διαποιμάνσεως αυτής στον Προϊστάμενο της ενορίας Αγίου Αποστόλου Θωμά στο New Delhi Ινδίας. Τον Οκτώβριο 2012 στο χώρο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισλαμαμπάντ πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις τού θεμελίου λίθου Ιερού Ναου. Η κατασκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης άρχισε το 2015 και μέχρι τον Οκτώβριο 2016 είχαν αποπερατωθεί οι τελειωτικές εργασίες.

Μετά την τελετή εγκαινίων ο Επίσκοπος Αντώνιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγία Σκέπης, συλλειτουργησάντων του Ηγουμένου Σεραφείμ Κραβτσένκο, ο Γραμματέως του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικού Έργου, ο οποίος κατά το παρόν ποιμαίνει την τοπική κοινότητα, και του στελέχους της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί ιδρυμάτων εξωτερικού διακόνου Σεργίου Καλάσνικωφ. Παρέστησαν προσευχόμενοι ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Πακιστάν κ. Α. Ντέντοφ, ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στο Πακιστάν κ. Α. Αιρμόλοβιτς, μέλη του διπλωματικού σώματος.

Ληξάσης της Θείας Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος κήρυξε το θείο λόγο, όπου μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου με αφορμήν τα εγκαίνια του Ναού. Ο κ. Αντώνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εκοποίασαν για την κατασκευή του Ναό της Αγίας Σκέπης, τονίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή του Πρέσβεως κ. Α. Ντέντοφ καθώς και του Προέδρου της Εταιρείας «Sviaz pokoleniy» κ. Σ. Ριαζάντσεφ, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της κατασκευής του Ναού.

Διαβάστε εδώ:  Η Ρωσική Εκκλησία θα ανοίξει το πρώτο Ορθόδοξο νηπιαγωγείο στο Βερολίνο

Εκ μέρους των ενοριτών τον Θεοφιλέστατο αντιφώνησε ο Ηγούμενος Σερεφείμ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη στο Πακιστάν και ως ενθύμιο προσευχής του επέδωσε την εικόνα του Αγίου Μητροφάνους, Επισκόπου Βορόνεζ.

Ο Επίσκοπος Αντώνιος ανταπέδωσε προσφέροντας λειτουργικά σκεύη και επίσης απένειμε ευχαριστήρια διπλώματα σε μέλη της ενορίας.

Οι τελετές ολοκληρώθηκαν με φύτευση δέντρων σε ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης και επίσημη δεξίωση στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την επομένη ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος αναχώρησε για Μόσχα.

egenia_naou_ros1 egenia_naou_ros2 egenia_naou_ros3 egenia_naou_ros4 egenia_naou_ros6

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????