Ευχές Πατριάρχη Μόσχας σε Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο

Loading...


Ευχές επί τη λαμπρη εορτη της Γεννήσεως του Κυρίου, Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού απέστειλε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, τον Αγιώτατο και Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄, τον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Τσεχίας και Σλοβακίας Χρυστοφόρο, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά Τύχονα.

Επίσης απέστειλε συγχαρητήριες ευχές προς τους επικεφαλής των αυτονόμων κατά τόπους Εκκλησιών: τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέοντα, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σιναι Δαμιανό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ.
Το μήνυμα έχει ως ούτως:
«Από καρδίας συγχαίρω την Αγιοσύνη Σας δια τη μεγάλη εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Εν τη μεγάλη νυκτί ταύτη διά του αγγελικού ύμνου: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. 2.14) ενημερώθησαν  οι ποιμένες της Βηθλεέμ την εκπλήρωση της προαιωνίου βουλής της Παναγίας Τριάδος. Ο Συνάναρχος Λόγος και Συναίδιος Υίος του Θεού, ο διά της Σοφίας Του ποιήσας άπαντα, κατήλθεν στη γη για να δωρήσει την ευδοκία και την «υπερέχουσα πάντα νούν» (Φιλ. 4.7) ειρήνη Του, για να οδηγήσει στον Ουρανό, στην Αιώνια Ζωή όσους ειλικρινά επίστευσαν και εν πνεύματι και αληθεία προσκυνούν Αυτόν (πρβλ. Ιω. 4. 23).
Αναπέμπω ευχές προς τον ανεκδιηγήτως εκ της Αειπαρθένου Μαρίας Ενσαρκωθέντα όπως καταπέμψει προς Εσάς και το χριστεπώνυμο πλήρωμά Σας πλούσια ελέη Του και πολλούς οικτιρμούς.

Μετά της αδελφικής εν Κυρίω αγάπης,
+ ο Μοσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος

Χριστούγεννα  2012/13
Μόσχα