Ψηφίστε για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Κύπρο!!! μια ημικατεχόμενη χώρα…

Loading...


Μετά από έκκληση αναγνωστών μας από την Κύπρο δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο  και παροτρύνούμε να συμμετάσχεται στο διαδικτυακό δημοψήφισμα που καταδικάζει τις προθέσεις και αποφάσεις που βγάζουν στο »σφυρί» την πρώτη κατοικία που πρέπει να αποτελεί το Ιερότερο ιδιοκτησιακό απόκτημα .

Η ανακοίνωση που εστάλη στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄

Απόφαση, η οποία αφήνει την πρώτη κατοικία έρμαιο των τραπεζών, είναι κατά παράβαση των θεμελιωδών Συνταγματικών δικαιωμάτων. Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστατεύει ως  τέτοιο δικαίωμα, την ιδιοκτησία του κάθε πολίτη μέσα από τα άρθρα 15 και 16 του Συντάγματος.

Επιτρέπει την εξαίρεση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος, μόνο μέσα από το άρθρο 23 (4) του Συντάγματος το οποίο προνοεί την απαλλοτρίωση, δηλαδή  (α) προς εξυπηρέτησιν σκοπού δημοσίας ωφελείας, (β)  δι’ ητιολογημένης αποφάσεως της απαλλοτριούσης αρχής και (γ)  επί καταβολή τοις μετρητοίς και προκαταβολικώς δικαίας και ευλόγου αποζημιώσεως, ή στο άρθρο 23 (8) το οποίο προνοεί την επίταξη, δηλαδή (α) προς εξυπηρέτησιν σκοπού δημοσίας ωφελείας, (β) δι’ ητιολογημένης αποφάσεως της επιβαλλούσης την επίταξιν αρχής και (γ) διά περίοδον μη υπερβαίνουσαν την τριετίαν επί καταβολή τοις μετρητοίς το ταχύτερον δικαίας και ευλόγου αποζημιώσεως.

Σε καμία περίπτωση, μπορεί να θεωρηθεί η αρπαγή της πρώτης κατοικίας δημόσιο συμφέρον και/ή ωφέλεια, αφού ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και ταυτόχρονα, πλήττει ανεπανόρθωτα τις περισσότερες οικογένειες του τόπου μας.
Το Σύνταγμα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους πολίτες της Δημοκρατίας και όχι να τους επιβάλλει να θυσιαστούν στο βωμό των τραπεζών αφού λειτουργεί ΜΟΝΟ προς όφελος των πολιτών.

Το παράλογο είναι ότι, ενώ το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει στη νομοθετική εξουσία να διασφαλίζει την αποτελεσματική εφαρμογή των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος (βλ. άρθρο 35), εν τούτοις οι ίδιοι οι διοικούντες, φαίνεται να είναι πρόθυμοι να πράξουν κατά παράβαση του Συντάγματος.
Απόφαση η οποία δεν διασφαλίζει την πρώτη κατοικία, θα προκαλέσει την ανεπανόρθωτη διάλυση του κοινωνικού ιστού με αποτέλεσμα να επιφέρει το χάος.
Οποιαδήποτε παρέκκλιση και/ή παράβαση των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, πλήττει τον θεσμό της Δημοκρατίας και δεν είναι επιτρεπτό.
Ιδιαίτερα από τους διοικούντες, θα αναμένει κανείς να δώσουν ακόμα και το αίμα τους ώστε να μείνουν ακέραιες οι θεμελιώδεις Συνταγματικές διατάξεις.
Θέση περί του αντιθέτου ή δικαιολογία επί τούτου, δεν είναι επιτρεπτή.

Δεν είναι δυνατό να πράξουν έτσι ώστε να αφήσουν εκτεθειμένες χιλιάδες οικογένειες για το «καλό» των τραπεζών.
Οι Οικογένειες, απαρτίζονται από πολίτες της Δημοκρατίας που στο σύνολο των αποτελούν την ίδια την Δημοκρατία, την Πατρίδα, θρησκεία και Οικογένεια δηλαδή στην οποία ορκιστήκαμε κατά την στρατιωτική μας θητεία να υπερασπίσουμε ακόμα και με το αίμα μας. 
Μια λανθασμένη απόφαση η οποία αφήνει εκτεθειμένη την πρώτη κατοικία, πλήττει τον θεσμό της Οικογένειας αφού αναμφίβολα ο ορισμός της περιλαμβάνει και την έννοια της πρώτης κατοικίας.

Κατά συνέπεια, μια τέτοια απόφαση αποτελεί προδοσία εκ μέρους της νομοθετικής αρχής έναντι των πολιτών, ουσιαστικά του ίδιου του κράτος.
Το κράτος κύριοι, εμείς είμαστε, και όταν σας εκλέγουμε, το πράττουμε με το σκεπτικό ότι είστε ικανοί να διασφαλίσετε αποτελεσματικά την αποκλειστική εφαρμογή του Συντάγματος της Δημοκρατίας ΜΑΣ.

Ουσιαστικά, δεν σας εκλέγουμε για να πληρώνεστε αδρά, αλλά για να κόβετε το κεφάλι σας και να πράττεται απολύτως ορθά και δίκαια έναντι των πολιτών οι οποίοι στο σύνολό των αποτελούν την Πατρίδα που εσείς κρατάτε το τιμόνι.

Αν δεν είστε άξιοι, και μας ξεγελάσατε ώστε να πάρετε την ψήφο μας ως άξιοι, να αποχωρήσετε πάραυτα προτού περάσετε νομοσχέδιο το οποίο θα επιφέρει το χάος.

Δεν σας επιτρέπεται να πλήξετε εσείς την οικογένεια μας, αρκετά ανέχθηκε ο Κυπριακός Λαός τα τελευταία χρόνια, Δεύτερη Εισβολή, Δεύτερο Μαρί, Δεύτερο Κούρεμα, Επινοήσεις αξιογράφων ή χρηματιστηρίων και να αποκαλείται οι μεν καταστροφικούς τους δε και αντίστροφα, δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο με ότι κι αν συνεπάγεται τούτο!!!!
Καλείστε να πράξετε το ορθό και δίκαιο έναντι των πολιτών που σας εμπιστεύθηκαν το αξίωμα της νομοθετικής αρχής.
Αντίθετη προς τούτο απόφαση αποτελεί προδοσία
.
Η αλήθεια πρέπει να είναι ωμή, ώστε να την καταλαβαίνει και ο τελευταίος αδαής που νομίζει ότι εκλέγεται για να ενεργεί για προσωπικό του όφελος.
Αυτό που πρέπει επίσης να ρυθμίσετε, είναι την ατιμωρησία των λανθασμένων αποφάσεών σας.

Φτάνει να ακούμε δικαιολογίες, φτάνει να κλαίτε στις τηλεοράσεις και να ρίχνετε το φταίξιμο λες και είναι μπαλάκι, ο ένας στον άλλο.
Αναμένουμε από το σύνολό σας, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, να τηρήσετε τους θεσμούς της Δημοκρατίας και διασφαλίσετε την πρώτη κατοικία των πολιτών.

Η πρώτη κατοικία, είναι η ασπίδα του κορμού της Δημοκρατίας, αφού προκύπτει από τον ορισμό της Οικογένειας.
Υ.Γ. Δεν είμαστε αναρχικαί, είμαστε  πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι σέβοται, τηρούν  και πράττουν εντός των πλαισίων που ορίζουν οι νόμοι αυτής.

Κοινοποιήστε το άρθρο.

Κάνε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο για να ψηφίσεις…