ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η Αριστερά τους στις σχέσεις με την Εκκλησία

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους εκεί στην Κουμουνδούρου…Συνεννόηση μηδέν!!!!

Είναι πραγματικά τραγελαφικός ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα της Εκκλησίας. Τη μια μέρα συνάντηση εκπροσώπων του κόμματος με τον Αρχιεπίσκοπο, την άλλη «καρναβαλιστής» Διαμαντόπουλος. Τη μία μέρα σφιχταγκαλιάσματα Τσίπρα-Βαρθολομαίου και υποσχέσεις για επίσκεψη στο Άγιον Όρος, την επομένη Παπαδημούλης υπερ «Γέροντα Παστίτσιου». 
Και φτάνουμε στα χθεσινά…Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν εκπρόσωποι του κόμματος στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να αποκρούσουν τις επιθέσεις της ΝΔ για τα περί φορολόγησης των Χριστιανών και τον άθεο Τσίπρα και πάνω που νόμιζαν πως τα κατάφεραν έρχεται ο Βούτσης και τα κάνει πάλι…μαντάρα!!!!!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκ νέου το ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΚΑ αναμοχλεύοντας την χειρότερη χρονική στιγμή ένα ευαίσθητο για την Εκκλησία θέμα!!!! 

Ειδικότερα, η επίκαιρη ερώτηση του Ν. Βούτση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΚΑ έχει ως εξής:

«Στις 28-5-2013 και 9-7-2013 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε Επίκαιρες Ερωτήσεις σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, καθώς οκτώ χρόνια μετά τη νομοθέτηση (άρθρο 35 του Ν. 3448/2006) του δικαιώματος των πολιτών στην αποτέφρωση της σορού τους και πέντε χρόνια μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 31/2009) που έθεσε τις προϋποθέσεις καθορισμού των χώρων δημιουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), τους όρους και τον έλεγχο της λειτουργίας τους και ειδικότερες προϋποθέσεις για την αποτέφρωση νεκρών, στη χώρα μας δεν έχει δημιουργηθεί κανένα Κέντρο. Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις ουδέποτε συζητήθηκαν στη Βουλή, ενώ η Ερώτηση που είχε υποβληθεί στις 31-10-12 απαντήθηκε ελλιπώς από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς βρισκόταν στη διαδικασία συλλογής στοιχείων για το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια (23-7-2013) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε Τροπολογία-Προσθήκη στο σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο», προκειμένου να ρυθμιστεί η χωροθέτηση των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) σε περιοχές εντός ρυμοτομικού σχεδίου, στις οποίες να επιτρέπονται δραστηριότητες χαμηλής, μεσαίας και υψηλής όχλησης. Η εν λόγω Τροπολογία-Προσθήκη τότε δεν έγινε δεκτή, με τη δέσμευση ωστόσο το Υπουργείο να προνοήσει άμεσα για την τακτοποίηση των προβλημάτων τεχνικού κυρίως χαρακτήρα, που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία αποτεφρωτηρίων στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα αυτής της εξαιρετικά χρονοβόρας διαδικασίας είναι ότι οι συγγενείς των θανόντων που επιθυμούν την αποτέφρωση εξακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, από τη θεσμοθέτηση του εν λόγω δικαιώματος, να καταταλαιπωρούνται και να ξοδεύουν πολλαπλάσια ποσά για να μεταφερθεί η σορός προς αποτέφρωση στο εξωτερικό, σε μια περίοδο μάλιστα που η οικονομική δυσπραγία των ελληνικών οικογενειών είναι τόσο μεγάλη που δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω καθυστερήσεων για την παροχή αυτού του δικαιώματος.

Επειδή σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν και λειτουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών.

Επειδή οι μέχρι σήμερα προσπάθειες να δημιουργηθούν ΚΑΝ σε δήμους της χώρας έχουν ναυαγήσει λόγω προβλημάτων που αφορούν τη χωροθέτησή τους στα υφιστάμενα κοιμητήρια, γεγονός που εγείρει αντιδράσεις προερχόμενες και από κύκλους της εκκλησίας.
Επειδή η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το νόμο και επιπλέον οφείλει να προβεί στην επίλυση των όποιων δυσχερειών προκύπτουν για την εφαρμογή του, ώστε οι πολίτες να μπορούν στην πράξη να ασκούν τα δικαιώματά τους.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου άμεσα να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Βούτσης»Ετικέτες