Συνεργάτη του Πατρ.Μόσχας παρασημοφόρησε ο Πατριάρχης Θεόφιλος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Το συνεργάτη του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, Πρωτοπρεσβύτερο Νικολάι Μπαλασώφ, δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τον παρασημοφόρησε με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει:

Την Παρασκευήν, 27ην Μαίου/ 9ην Ιουνίου 2017, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος εδέχθη εις το Πατριαρχείον τον Πρωτοπρεσβύτερον του Πατριαρχείου Μόσχας και συνεργάτην του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου π. Νικολάι Μπαλασώφ.

Κατά την επίσκεψιν ταύτην ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικολάι Μπαλασώφ προσέφερεν εικόνα της Θεοτόκου εις τον Μακαριώτατον, αντίγραφον εικόνος φυλασσομένης εις τον Ναόν, εις τον οποίον ούτος διακονεί.

Ο Μακαριώτατος επί τη ευκαιρία ταύτη παρεσημοφόρησε διά του παρασήμου του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τον π. Νικολάι Μπαλασώφ εις αναγνώρισιν της συνεργασίας αυτού μετά του ημετέρου Πατριαρχείου και του ζωηρού ενδιαφέροντος αυτού εις την επίλυσιν θεμάτων αυτού εν Ρωσσία.

Διαβάστε εδώ:  Επικριτικός ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για το νέο θρησκευτικό νόμο στην Ουκρανία

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικολάι συγκεκινημένος ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον και εδεσμεύθη διά την συνέχισιν της συμπαραστάσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. κ. Κυρίλλου και της συνεργασίας αυτού μετά του ημετέρου Πατριαρχείου.

Επί τούτοις ο Μακαριώτατος παρέσχεν εις τον π. Νικόλαον την ευλογίαν Αυτού διά την συνέχισιν της προσκυνηματικής αυτού θεωρίας και την λειτουργίαν εις τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον του Κυρίου.