Η Εορτή της Οσίας Μελάνης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας στα .

Το ανακοινωθέν του αναφέρει:

Την 31ην Δεκεμβρίου 2016/ 13ην Ιανουαρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη της οσίας Μελάνης της Ρωμαίας εις το επ ονόματι αυτής παρεκκλήσιον, το ευρισκόμενον υπογείως εις την Ιεράν Μονήν Μεγάλης Παναγίας προσκειμένην νοτίως του Κεντρικού Μοναστηρίου των Αγιοταφιτών.

Η οσία Μελάνη, ως παραδίδει το Συναξάριον, κατήγετο εκ πλουσίας οικογενείας της Ρώμης, συνεζεύχθη συζύγω και απέκτησε δύο τέκνα. Όταν τα δύο τέκνα αυτά απέθανον αφωσιώθη μετά του συζύγου αυτής εις πράξεις φιλανθρωπίας. Κυριώτεραι τούτων ήτο η απελευθέρωσις 8.000 αιχμαλώτων και η διατροφή χιλιάδων ενδεών μοναχών εις την Αίγυπτον, εις την οποίαν περιώδευσεν.

Εκ της Αιγύπτου κατέληξεν εις την Ιερουσαλήμ περί το 430 μ.Χ. και έζησεν οσίως τον βίον αυτής εις κελλίον επί του Όρους των Ελαιών, ένθα και εκοιμήθη.

Διαβάστε εδώ:  Η εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Εις το ως άνω παρεκκλήσιον αυτής ετελέσθη ο Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και η θεία Λειτουργία την πρωίαν της εορτής υπό του ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ποιμένων Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, ψαλλόντων των Ναιτών πατέρων και άλλων Ιεροψαλτών και συμπροσευχομένων μοναχών, μοναζουσών και ευλαβών προσκυνητών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν, η ανακαινίζουσα τον Ναόν της Αγίας Μελάνης ωσαύτως δε και την Ιεράν Μονήν ηγουμένη Γερόντισσα Μελάνη εδεξιώθη φιλοφρόνως πάντας εις το ηγουμενείον.