Έφτασε στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-Στέλνει μήνυμα αγάπης στην Ομογένεια

Loading...


Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ.-Μήνυμα αγάπης στέλνει μέσω του του «Εθνικού Κήρυκα» στην Ομογένεια ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βοστώνη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στον Ελληνισμό της Αμερικής, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

Απαντώντας στην ερώτηση του «ΕΚ», Μακαριότατε τί μήνυμα στέλνετε στην Ομογένεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε, πως, «ήλθαμε να πάρουμε την αγάπη σας και να σας πούμε ότι σας αγαπούμε κι εμείς, κι αισθανόμαστε ότι είμαστε μία οικογένεια».
Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, ενώ με δηλώσεις του στον ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως και συμπλήρωσε .

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε ακόμα στον πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εξαιρετικός άνθρωπος.Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε εκ μέρους της Ελλάδος η νέα γενική πρόξενος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πριν δύο εβδομάδες και έχει ήδη δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις στην Ομογένεια.Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφτασαν στη Βοστώνη στις 7:45 το βράδυ με τις Ελβετικές Αερογραμμές Swiss Air όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Έγινε μία σύντομη εκδήλωση καλωσορίσματος στην αίθουσα των επισήμων, όπου τρία κοριτσάκια της Ομογένειας του επέδωσαν ανθοδέσμες λέγοντας . Η χορωδία της Θεολογικής Σχολή έψαλε τη φήμη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο απερχόμενος κοσμήτορας της Σχολής πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Φιτζέρλαντ, ο κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου κ. Δημήτρης Κατός, ο αντιπρόεδρος της εφορίας της Σχολής κ. Αθανάσιος Λέλον, περί τους δέκα ιερείς της Μητρόπολης Βοστώνης με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και περί τους δέκα πέντε ομογενείς. Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έγινε μάλλον εν στενώ κύκλω, δηλαδή δεν είχε προσκληθεί η Ομογένεια να παρευρεθεί στο αεροδρόμιο, εκτός από κάποιους ομογενείς οι οποίοι είχαν προσκληθεί επιλεκτικά.