Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ: Η εκκλησία στο πλευρό της επιστήμης για την καταπολέμηση και πρόληψη του AIDS

Loading...


«Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι στο πλευρό της επιστήμης για την καταπολέμηση του ιού του AIDS» δήλωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» ο βοηθός Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, ερωτώμενος για τη θέση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη μάχη κατά του ιού, που σκοτώνει καθημερινά τουλάχιστον 4.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας.

«Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σέβεται και επιδοκιμάζει τις προσπάθειες των επιστημόνων για την εξεύρεση θεραπείας, τόσο για τη συγκεκριμένη αρρώστια όσο και για οποιαδήποτε άλλη νόσο» ανέφερε ο θεοφιλέστατος, ο οποίος τόνισε, επίσης, το ρόλο της σωστής πληροφόρησης για να επιτευχθεί η καταπολέμηση της αρρώστιας.
«Εξετάζοντας τη σχετικά πρόσφατη εμφάνιση αυτής της αρρώστιας από πνευματικής άποψης, η Εκκλησία αντιλαμβάνεται την άμεση ανάγκη σωστής πληροφόρησης και το δικό μας μήνυμα παραμένει πάντα το ίδιο. Ο άνθρωπος πρέπει να ζει με υπευθυνότητα και να είναι μονογαμικός» ανέφερε ο επίσκοπος.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, δεν έχει κάνει ευρέως γνωστή τη θέση της όσον αφορά την παγκόσμια μάστιγα του AIDS, καθώς είναι ελάχιστες οι φορές που εκπρόσωποί της έχουν μιλήσει δημοσίως γι’ αυτή και έρχεται την ίδια στιγμή που στη Μελβούρνη διεξαγόταν το 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Καταπολέμησης του AIDS.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ στην Αυστραλία οι μολύνσεις από το συγκεκριμένο ιό έχουν μειωθεί αισθητά, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 2010 – 2012, αυξήθηκαν. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ατόμων που είχαν μολυνθεί με τον ιό το 2011 κυμαινόταν στις 11.000 άτομα, το 2012 ο αριθμός των πασχόντων έφτασε τις 13,000.

Στην Αυστραλία τα άτομα που πάσχουν από AIDS σήμερα δεν ξεπερνούν τα 1.150.Ετικέτες