Οι μικροί μαθητές της Πόλης γιόρτασαν μαζί με τον Πατριάρχη τους (φωτο)

Loading...


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Με την παρουσία των μαθητών από τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πόλης και από το Νηπιαγωγείο του Ζαππείου τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φανάρι η Θεία Λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τις διδασκάλισσες τους ήρθαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία στην οποία οι περισσότεροι από τους μαθητές μετέλαβαν με ευλάβεια των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τα μικρά Ρωμηόπουλα στην Αίθουσα του Θρόνου όπου αφού τα καλωσόρισε με στοργή και ενθουσιασμό, τους διάβασε χριστουγεννιάτικα διηγήματα και τους έδωσε τις πατρικές συμβουλές του. Με προσοχή άκουσε από τις παιδικές φωνές τα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια των αγίων ημερών ενώ στο τέλος μοίρασε δώρα Χριστουγεννιάτικα, παιχνίδια, γλυκά και ευχές προς τους μαθητές και προς τους εκπαιδευτικούς για μια ευλογημένη συνέχεια του ακαδημαϊκού χρόνου και για το νέο έτος που ανατέλλει.

Στους μικρούς μαθητές μίλησε κατόπιν πατριαρχικής ευλογίας και ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
altΕτικέτες