Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 19/6

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Τρίτη Ιουνίου 2018.

– Οριστικές αποφάσεις : Μετά το Eurogroup, με φόντο το Σκοπιανό

Οι καταγγελίες του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για κρυφή, παράλληλη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για το χρέος, με αντάλλαγμα το όνομα στο Σκοπιανό, έχει πυροδοτήσει μία νέα δηλητηριώδη συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, που η κυβέρνηση αναμένει ότι θα τελειώσει την Πέμπτη, εφόσον το Eurogroup καταλήξει σε συμφωνία για το χρέος και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Ποτέ δεν πρόκειται να αποδειχθεί αν η κυβέρνηση προχώρησε ή όχι σε παράλληλη διαπραγμάτευση κάτω από το τραπέζι, ποτέ δεν πρόκειται Ευρωπαίος αξιωματούχος να πει δημοσίως ότι κάτι τέτοιο συνέβη ή δεν συνέβη. Αν η συμφωνία για το χρέος είναι καλή για την ελληνική οικονομία οι καταγγελίες θα αποδυναμωθούν, αν δεν είναι καλή θα διαψευστούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, αν στο Eurogroup της Πέμπτης έχουμε κατάληξη των διαπραγματεύσεων τότε πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του για τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησής του και το χρόνο των επόμενων εκλογών.

– Σενάρια παράτασης για τις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς απομένουν ακόμη έντεκα ημέρες έως το τέλος του τρέχοντος μηνός, όμως τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τόσο κατά τη συμπλήρωση ορισμένων κωδικών στο έντυπο Ε1, όσο και στο Taxisnet, τροφοδοτούν «σενάρια» παράτασης. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι χθες ένας στους δύο φορολογούμενους δεν είχε υποβάλει δήλωση, καθώς από τα περίπου 6,3 εκατ. υπόχρεων έχουν κατατεθεί και εκκαθαριστεί 2,9 εκατ. δηλώσεις, ενώ ήδη φορολογούμενοι αλλά και λογιστές – φοροτεχνικοί ζητούν παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον έως και τα μέσα Ιουλίου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι παράταση έως και τις 30 Ιουλίου, της προθεσμίας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ζητεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), λόγω κυρίως των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Taxisnet. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν λογιστές – φοροτεχνικοί, πέρα από τις ημέρες που το Taxis υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι δυνατή η αποστολή των δηλώσεων ή να γίνεται με σημαντική καθυστέρηση, υπάρχουν ακόμη αντικειμενικές δυσκολίες στην εμπρόθεσμη εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης από δεκάδες χιλιάδες υπόχρεους.

– Βγήκε με 48ωρη άδεια από τον Κορυδαλλό ο

Λίγο μετά τις 9.15 εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο πλαίσιο της διήμερης άδειας που του χορηγήθηκε.

Φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε ο «Λουκάς» της 17Ν δεν θελησε να κάνει δηλώσεις. Μαζι με τη σύζυγό του και τον γιο τους επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους με προορισμό το σπίτι τους στον Βαρνάβα.

– Η κρίση ρίχνει σκιά στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

Βερολίνο και Παρίσι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για τις αλλαγές στην Ευρωζώνη, εν όψει της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στις 28-29 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, όπου εκτός από το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί επίσης το προσφυγικό, που έχει «φουντώσει» σε πολλές χώρες απειλώντας την ομαλή έκβαση της συνόδου κορυφής.

Σε σχέση με τις αλλαγές στην Ευρωζώνη, τις τελευταίες μέρες άρχισε να διαμορφώνεται το περίγραμμα της συμφωνίας, το οποίο αρχικά αναμένεται να συμφωνηθεί σε επίπεδο γαλλογερμανικού άξονα και στη συνέχεια να οριστικοποιηθεί με ενδεχόμενες προσαρμογές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

– Στάση εργασίας στα λεωφορεία του

Από τις 9 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, λόγω στάσεως εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μετά την λήξη της στάσης εργασίας και αντίστοιχα θα ξεκινήσει νωρίτερα η σταδιακή απόσυρσή τους για τα αμαξοστάσια.

Τα υπόλοιπα μέσα θα κινηθούν κανονικά.

– Γερουσία : Εγκρίθηκε τροπολογία που μπορεί να μπλοκάρει την πώληση F-35 στην Τουρκία

Τροπολογία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδιστεί ή να καθυστερήσει η μεταφορά του προηγμένου μαχητικού F-35 και της τεχνολογίας του στην Τουρκία, ενέκρινε τη Δευτέρα η Γερουσία των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες στελεχών τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να εμποδιστεί η μεταφορά των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς και της τεχνολογίας τους στην Τουρκία. Ο νόμος που περιέχει την τροπολογία θα πρέπει τώρα να εναρμονιστεί με το κείμενο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και το νομοθέτημα να κυρωθεί πριν τελειώσει το καλοκαίρι.tilegrafima.gr