Αγία Παρασκευή: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Μπόχαλης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγυρίζει την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 την Αγία Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Μπόχαλης σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ζακύνθου, στα περίχωρα της πόλης που περιλαμβάνει τα γοητευτικά χωριά Ακρωτήρι, Κρυονέρι και Βαρρές και φημίζεται για την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά που φτάνει μέχρι τα γαλάζια νερά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, στις 7:30 το πρωί, θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ο πανηγυρικός εσπερινός, η γραφική λιτανεία στα δρομάκια του όμορφου αυτού προαστίου κατά τη δύση του ηλίου υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ζακυνθίων θα δόσει την ευκαιρία μεσα τον καύσωνα του καλοκαιριού να γιορτάσουμε ένα ακόμη πανηγύρι.

Διαβάστε εδώ:  Τα Τέμπη εορτάζουν την Αγία Παρασκευή- Άρχισε η κοσμοσυρροή

Η ιστορία του Ναού της Αγίας Παρασκευής στο κέντρο του χωριού στη Μπόχαλη, ο οποίος πανηγυρίζει την μνήμη της Αγίας, χάνεται στο βάθος του χρόνου και το κτίριο του διεσώθηκε από την καταστροφική λαίλαπα του σεισμού του 1953. Ο ναός μαρτυρείται από το 1514 και στο πέρασμα των χρόνων ανακαινίσθηκε αρκετές φορές. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια συντηρήθηκε το κτίσμα και ο καλλιτεχνικός εσωτερικός του διάκοσμος από την 20η Εφορεία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ευχόμαστε χρόνια καλά πολλά σε όλους/όλες τις εορτάζουσες και του χρόνου.

Φωτο αρχείου