Εκκληση από τις Μητροπόλεις Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης: «Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε»

Loading...


Οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας (ντόπιοι ιερείς και πιστοί) στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Πακιστάν, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη και περιμένουν τη δική μας βοήθεια. Ας μην κλείσουμε τα αυτιά στις εκκλήσεις τους.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους φίλους της ιεραποστολής (Ιερές Μητροπόλεις, Ιεραποστολικούς Συλλόγους, ιδιώτες, κλπ) και ζητούμε κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να στηρίξουμε το ιεραποστολικό έργο των δύο Ιερών Μητροπόλεων Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής και Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας.

Η ιεραποστολή στην Άπω Ανατολή χρειάζεται χορηγούς.
Οι δύο Ιερές Μητροπόλεις δεν έχουν ακίνητη ή κινητή περιουσία, ούτε κάποια πάγια πηγή εσόδων. Το όλο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο στηρίζεται στις δωρεές των φίλων της ιεραποστολής.
Το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι δύο ιερές Μητροπόλεις κατάφεραν μετά από μεγάλο αγώνα να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, κυρίως με την προσωπική υποστήριξη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου. Τα έξοδα όμως είναι πολλά. Από τον Απρίλιο οι κληρικοί μας δεν έχουν λάβει οικονομική υποστήριξη. Τα τρέχοντα έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν. Αναγκασθήκαμε να αναστείλουμε την λειτουργία αρκετών φιλανθρωπικών προγραμμάτων. Πρώτο μέλημά μας είναι να διασώσουμε την αξιοπρέπεια των κληρικών μας και των οικογενειών τους και να στηρίξουμε το ιεραποστολικό έργο.

Μετά το Πάσχα προσπαθήσαμε να κτυπήσουμε διάφορες πόρτες ανθρώπων και φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Δυστυχώς για πολλοστή φορά είτε βρήκαμε κλειστές πόρτες είτε αντιμετωπίσαμε ύβρεις ή σαρκασμό.

Αν η τραγική αυτή κατάσταση παραμείνει η ίδια για τους επόμενους δύο μήνες, τότε στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος οι δύο Μητροπόλεις να μην μπορέσουν να αντέξουν την μεγάλη πίεση και την οικονομική ασφυξία.

Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε αυτό το μικρό καντηλάκι μαρτυρίας Χριστού στην Άπω Ανατολή να παραμείνει αναμμένο.Ετικέτες