Χειροτονία Πρεσβύτερου στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού στο Κάστρο του πλήθος πιστών προσήλθε και φέτος για να προσκυνήσει τον , στις 14 του μηνός Σεπτεμβρίου, όπως εδώ και αιώνες συνηθίζεται.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο , ο οποίος και σε το Διάκονο π. Παύλο Κυριαζίδη, οικογενειάρχη και πατέρα δύο παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος σε Εγκύκλιό του, που ανεγνώσθη σ’ όλους τους Ναούς, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μεταξύ άλλων σημείωσε· «Ο Θεός έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να μας χαρίσει την υπέρβαση του θανάτου και να μας σώσει από τά δεσμά του διαβόλου και της αμαρτίας. Ακόμα και όταν έκανε θαύματα, αυτά είχαν την πίστη ως αφετηρία και όχι ως σκοπό, γιατί ο σκοπός για τον οποίο ο Θεός θαυματουργεί είναι η σωτηρία μας και όχι ο εντυπωσιασμός ή η αμοιβή μας. Ας μην επιζητούμε λοιπόν θαύματα, αλλά την σωτηρία, η οποία είναι αποτέλεσμα πίστης και μετανοίας, και ας γίνουμε μιμητές του Σταυρού και του Πάθους, σταυρώνοντας τοόν παλαιό άνθρωπο, για να γευθούμε και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας. Αμήν».

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης και άλλοι επίσημοι. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του στον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόδημο Σκλέπα και στα μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου για το ζήλο και τη φιλότιμη προσπάθειά τους για την αποκατάσταση του Ναού, που είναι κτισμένος σε θεμέλια βυζαντινής Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου εψάλησαν και οι Χαιρετισμοί ενώπιον του Τιμίου Σταυρού.

IMG_6480.jpg
IMG_6487.jpg
IMG_6524.jpg
IMG_6556.jpg
IMG_6587.jpg
IMG_6601.jpg
IMG_6610.jpg
IMG_6663.jpg