Τρισαρχιερατικό 40νθήμερο Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου

Loading...


Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και από πλήθος Ιερέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισαρχιερατικό 40νθήμερο Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλίας κ. Αμβροσίου και με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Για τον μακαριστό μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», ο οποίος μέσα από αγιογραφικά χωρία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Γέροντος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος ευχαρίστησε τον Σεβ. πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την παρουσία του στο Ι. Μνημόσυνο καθώς συνδεόταν με τον μακαριστό Γέροντα από την εποχή της τοποτηρητείας του.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr