«Σκέπε την Πάτρα και σώζε την Ελλάδα Γηροκομήτισσα Δέσποινα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗ ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΣΑ ΠΑΤΡΩΝ

Λαμπρός ο εορτασμός της μεγάλης εορτής της μας στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών με επίκεντρο την περιώνυμη Ιερά Μονή της Γηροκομητίσσης Παναγίας, την οποία ίδρυσε ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος και όπου ευρίσκεται η θαυματουργός και περίπυστη εικόνα Της.

 • Την παραμονή της εορτής, το εσπέρας ετελέσθη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, π. Συμεών Χατζή και των λοιπών Πατέρων του Μοναστηριού, ως και Ηγουμένων και άλλων Πατέρων από άλλες Ιερές Μονές της Μητροπόλεως και Κληρικών από τις Ενορίες.
 

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στις επισκέψεις που δέχθηκε η Παναγία μας από τον Ταξιάρχη των Ουρανίων Δυνάμεων Γαβριήλ, τον πρωτοστάτην και πρωτάγγελον και τους ευαγγελισμούς, με τελευταίον εκείνον περί της κοιμήσεώς Της και της εις ουρανούς μεταστάσεώς Της.
 

•Εν συνεχεία ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Ιερά Αγρυπνία, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ χιλιάδες προσκυνητών, δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ποτάμι, ξεκινώντας από διάφορα σημεία των Πατρών, έφταναν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Γηροκομητίσσης για να αποθέσουν ευλαβικά τα μύρα της ευλαβείας και της ευγνωμοσύνης τους.
  Συγκλονιστικό όντως και άκρως συγκινητικό το θέαμα αυτής της ανθρωποθάλασσας μπροστά στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας μας.
  • Ανήμερα το πρωί στο Μοναστήρι του Γηροκομειού ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στη χάρη με την οποία είναι κεκοσμημένο το Πανάγιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και για τις πολλές αρετές Της, ως και για την θαυμαστή προστασία στο γένος των ανθρώπων.
• Σε όλες τις εορτάζουσες Μονές της Μητροπόλεώς μας και τους Ιερούς Ναούς ετελέσθησαν με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, οι Ιερές Ακολουθίες με κέντρο την Θεία Λειτουργία, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξαν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως και Θεολόγοι Κληρικοί, σύμφωνα με το υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου καταρτισθέν πρόγραμμα. 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr