Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΣ  

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, όπου το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος , Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις προτυπώσεις της Παναγίας μας στην Παλαιά Διαθήκη, με πρώτη την φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη βάτο, ενώπιον του Προφήτου Μωϋσή επάνω στο όρος Σινά. Έτσι και η Κυρία Θεοτόκος αν και δέχτηκε μέσα Της το πυρ της Θεότητος, Εκείνη δεν κατακάηκε. Επίσης το νερό που ανέβλυσε από το βράχο και ξεδίψασαν οι Ισραηλίτες στην έρημο και πάλι προτυπώνει την Παναγία μας. Ακόμη προτύπωση της Θεοτόκου αποτελεί και η στάμνα, εντός της οποίας συνέλεξαν οι Εβραίοι το μάννα που έπεσε από τον ουρανό κατά την πορεία τους προς τη γη της Επαγγελίας. Τέλος προτύπωση της Παρθένου Μαρίας είναι η κλίμακα του Ιακώβ, ενός εκ των Πατριαρχών των Ισραηλιτών, όπου ο ίδιος ενυπνιάσθη Αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να καταβαίνουν από τον ουρανό. Έτσι ακριβώς και η Παναγία μας με τη συνεργεία Της στο σχέδιο της προαιωνίου βουλής του Θεού για τη σωτηρία του πεπτωκότος ανθρώπου, ένωσε τη γη με τον ουρανό.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι το σώμα της Θεοτόκου δεν γεύθηκε φθορά. Πώς θα ήτο δυνατόν το Θεοδόχο σώμα Της, εντός του οποίο ενσαρκώθηκε το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, να γευθεί φθορά ; Μετέστη προς την ζωή η Μητέρα του Θεού, ανοίγοντας το δρόμο της αιωνιότητος και στον κάθε άνθρωπο, που ζει κατά Χριστόν.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς να κατέλθουν και εκείνοι εις τον τάφο με την Παναγία, για να ανέλθουν προς τον ουρανό, ώστε να ζήσουν τη χαρά της αιωνιότητος μαζί Της, αφού Εκείνη αποτελεί την πηγή της ζωής. Η αιώνιος ζωή δίδει και ταυτότητα στον άνθρωπο και πίστη, σημείωσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.


 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr