1

Παρέμβαση του Φθιώτιδος Συμεών: Η ιστορία του βιασμού της 12χρονης μου προκάλεσε αηδία – Ο 53χρονος εργαλειοποίησε τη σχέση του με την εκκλησία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ-Για τη φιλανθρωπική δράση που είχε αναπτύξει ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Ο επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στον Alpha στάθηκε στην εικόνα του βαθιά θρησκευόμενου που επιχειρούσε να δώσει ο 53χρονος που είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία.

«Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες με Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους, να πηγαίνει στην εκκλησία, να προσφέρει, να κουβαλάει τον Επιτάφιο και τις λαμπάδες, δεν τον κάνει ούτε καλό, ούτε άγιο. Κι εγώ μπορεί να βγάλω αύριο φωτογραφία με τον Μπάιντεν, τι σημαίνει αυτό;» ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

«Προσωπικά μου έχει προκαλέσει αηδία όλη αυτή η ιστορία, ένας άνθρωπος που εργαλειοποίησε τη σχέση του με την εκκλησία και την προσφορά του στην κοινωνία για να χτίσει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαπράξει τα εγκλήματα που διέπραξε σε ένα ανήλικο παιδί. Η φιλανθρωπία του δεν αποτελεί άλλοθι για τίποτα, αντιθέτως, θα πρέπει να δικαστεί 100 φορές πιο αυστηρά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει πια στο σημείο να μην μπορούμε να διακρίνουμε το αυθεντικό από το ψεύτικο», συμπλήρωσε ο κ. Συμεών αναφορικά με την ποινή που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να επιβληθεί στον παιδοβιαστή.