Πανηγυρικός Εσπερινός επί της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα ετελέσθη το Σάββατο 23.9.2017, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, επί τη 53η επετείω της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου από τη Ρώμη, στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στον πανηγυρικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Κοζάνης κ. Παύλου, Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος ανεφέρθη στην τιμή των Αγίων Λειψάνων.
Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ευχηθείς εις αυτούς τα δέοντα.

Διαβάστε εδώ:  Απάντηση του Πατρών Χρυσοστόμου στο ΣΥΡΙΖΑ: "Τους καλώ να συζητήσουμε"

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον ευλαβέστατο κ. Νικόλαο Αναστασόπουλο, συνταξιούχο οδηγό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, το παράσημο της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, δηλ, τον χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, επαινέσας αυτόν για την αφοσίωσή του στην Αγία μας Εκκλησία και το ήθος του το οποίον επέδειξε κατά την πολυετή διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.