Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους πυροσβέστες

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με έγγραφό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνεργάστηκαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαιάς της 15ης Αυγούστου ε.ε., η οποία απείλησε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών.

Το κείμενο έχει ως εξής: Διά της παρούσης επιθυμούμε να εκφράσωμε τις θερμές ευχαριστίες μας, προς

1) την Ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, του Νομού Αχαίας και της πόλεως των Πατρών, όλους τους Πυροσβέστες και τους εθελοντές Πυροσβέστες,

2) την Διοίκηση της ΕΜΑΚ,

3) την Ηγεσία της Αστυνομίας και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας,

4) τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές,

5) τους Κληρικούς και 6) τους φιλομονάχους και ευσεβείς αδελφούς και όλους όσοι παντί τρόπω εβοήθησαν αυτοθυσιαστικά για την κατάσβεση της φοβερής πυρκαιάς, που χέρια μιαρά έθεσαν στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών.

Η Χάρις του Θεού, η πρεσβεία της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, οι θερμές προσευχές των ευλαβών Μοναζουσών και όλων μας και η συνεργασία όλων των δυνάμεων συνετέλεσαν, ώστε και το Μοναστήρι να σωθή και οι Μοναχές εν τέλει να μη κινδυνεύσουν.

Ο Κύριος να χαρίζη σε όλους την άνωθεν βοήθεια και κραταιά προστασία Του και να φωτίζη τα αρρωστημένα μυαλά των φρικτών εμπρηστών, ώστε να μη ζήσωμε άλλους πύρινους εφιάλτες.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ