Μοναχική κουρά ρασοφόρου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, μετά από την πρόσκληση του , έγινε στον ιερό Ναό του Επισκοπείου Μεγαλοπόλεως Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης από τον Σ η μοναχική κουρά του ρασοφόρου Γερβασίου Παπασπύρου.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ.Διονύσιος με πολύ κατανυκτικότητα, η οποία εντυπωσίασε το πολυπληθές εκκλησίασμα, ετέλεσε την μοναχική κουρά του ρασοφόρου εις μεγαλόσχημον μοναχόν. Η όλη ακολουθία ήταν μία πνευματική απόλαυση και συνεκίνησε όλους, κληρικούς και λαικούς, όλοι δε ομολόγησαν την πνευματική ωφέλεια, την οποίαν έλαβαν από την όλη αυτή Ακολουθία. Ιδιαίτερα την ευλογημένη αυτή εσπέρα της μοναχικής κουράς ωφελήθηκαν, όπως το ομολόγησαν, οι παριστάμενοι νέοι και νεάνιδες και τα νέα παιδιά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου κ.Διονύσιος ομίλησε με ωραιότατο λόγο, ερμηνεύων το μεγαλείο και την γλυκύτητα της αφιερώσεως στον Θεό, ιδιαίτερα όμως εστράφη προς τον καρέντα μοναχό στον οποίον διέγραψε τα καθήκοντά του, τα οποία ως μεγαλόσχημος πλέον μοναχός πρέπει με ζήλο να τελεί, για να γεύεται αυτός ο ίδιος πρώτα τον γλυκασμό της αφιέρωσής του στο Θεό, αλλά και να ευαρεστεί με την ενάρετη ζωή του το Θεό και τους ανθρώπους.

Διαβάστε εδώ:  Γόρτυνος Ιερεμίας προς τους γονείς: Δώστε μάχη για τα παιδιά σας!

Ο καρείς μοναχός, κατά πρόταση του Σεβασμιωτάτου κ.Ιερεμίου, έλαβε το όνομα Διονύσιος, εις τιμήν του ιερομάρτυρος Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου, τον οποίο άγιο ο Σεβ.Ιερεμίας ευλαβείται ιδιαίτερα, διότι, όπως συχνά αναφέρει στα κηρύγματά του, ο άγιος αυτός Επίσκοπος συνέχισε την βιωματική θεολογία του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, η οποία επί τι διάστημα (εποχή Απολογητών) είχε διακοπεί.

Ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ.Διονύσιος στην ομιλία του προέτρεψε τον μοναχό Διονύσιο να μελετήσει τον θαυμαστό βίο του μεγάλου αγίου του, του ιερομάρτυρος αγίου Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου, και να τον επικαλείται συνεχώς στην προσευχή του, για να έχει την προστασία του. Στην Ακολουθία παρέστη και ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος με συνεργάτες του, οι οποίοι και αυτοί εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους, την συγκίνησή τους και την ωφέλεια από την όλη τελετή.

Κράτα το