Μητρ. Κυδωνίας: Yπάρχει δυσκολία στις μέρες μας, καθημερινά έρχονται και μας ζητάνε βοήθεια (ΦΩΤΟ)

Loading...


 ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΥΔΩΝΙΑΣ

Ακόμη μία επιτυχημένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, όπου έλαβε χώρα η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση της , με συμμετέχοντες την φιλαρμονική μπάντα του , τις χορωδίες των Ενοριών Αλικιανού και Μουρνιών, την χορωδία Μικρασιατών Χανίων ”ο Άγιος Πολύκαρπος” και την στρατιωτική μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Την εκδήλωση στήριξε με την παρουσία του κλήρος και λαός της Μητροπόλεως , δίνοντας ακόμη μία φορά δυναμικό και ηχηρό το παρών της αγάπης και του αλτρουισμού προς τον δυσκολομένο συνάνθρωπο των καιρών.

Όντως υπάρχει δυσκολία στις μέρες μας, το ζούμε καθημερινά με τους ανθρώπους που έρχονται και μας ζητάνε βοήθεια τόνισε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός. Όλες αυτές τις φωνές, που παρόλο που δυσκολευόμαστε πάρα πολύ, θέλουμε να ανταποκριθούμε κάνοντας μαζί με όλους εσάς ένα μεγάλο και ευλογημένο έργο. Ένα έργο που κυρίως είναι έργο της δικής σας αγάπης και των φιλάνθρωπων συναισθημάτων σας. Στον καθημερινό μας αγώνα, στην ασταμάτητη αγωνία μας, ευτυχώς έχουμε δίπλα μας εσάς και όλους, κληρικούς και λαϊκούς που εργάζονται μαζί μας. Το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας δεν είναι μόνο τα συσσίτια, τα οποία είναι ένα μέρος από αυτό. Η τοπική μας Εκκλησία έχει επωμιστέι την συντήρηση της Εκκλησιαστικής Εστίας, δηλαδή όλη την οικοτροφιακή ανάγκη των παιδιών που μένουν εκεί. Καθημερινά προσπαθούμε να συλλέξουμε χρήματα για να τα προσφέρουμε σε γεγονότα ή καταστάσεις όπως εκείνη με το ακουστικό του μικρού δεκάχρονου που το έχει τόσο ανάγκη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον στενό συνεργάτη του Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχημένη διοργάνωση, τους Κληρικούς και τους συνεργάτες στα Γραφεία της Μητροπόλεως, τα παιδιά του προγράμματος ” Ξένιος Δίας” την Στυλιανή Περάκη και κ. Εύα Ροζάκη όπου παρουσίασαν την όμορφη συναυλία, τους εθελοντές και εθελόντριες που διακονούν αγόγγυστα από όπου τους ζητηθεί, κυρίως όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε στους χορηγούς της βραδιάς και σε όλον τον κόσμο που την στήριξε και την στηρίζει με αγάπη κάθε χρόνο.