Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Χαλκίδα (φωτο)

Loading...


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου , Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από χριστιανούς, έως και τον προαύλιο χώρο, μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών, κατευθύνθηκε στην Παραλία, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Χαλκίδος.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός Κλήρος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι  Βουλευτές Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κ. Ευάγγελος Αποστόλου και κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Υποστράτηγος κ. γεώργιος Μαυρομανωλάκης, επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος για την Τελετή της ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων.

Η παραλία της Χαλκίδος παρέμεινε ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, από το ένα άκρο της έως το άλλο, παρά την βροχή που ξέσπασε μόλις άρχισε η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων.

Μόλις ακούστηκε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» και 15 γενναίοι κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε για τέταρτη φορά ο κ. Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό Σταυρό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό.

Στη συνέχεια και μετά την έξοδο όλων από το πλωτό σκάφος και ενώ η βροχή συνεχιζόταν η Λιτανευτική Πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η Απόλυση.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, μαζί με τα εκλεκτά μέλη των βυζαντινών χορών τους.

1
1
1