Ιλίου Αθηναγόρας προς Δ.Φυλής: Η πλέον αδικημένη γωνιά δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον

Loading...


Με αφορμή το διαγωνισμό για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμάτων στην περιοχή του Δήμου Φυλής, ο Μητροπολίτης Ιλίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς το Δήμαρχο Φυλής εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και σημειώνοντας πως νέες δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα για το μέλλον της χωματερής δηλητηριάζουν όχι μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και το ίδιο το μέλλον της. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

Αριθμ. Πρωτ. 221

Ίλιον, 6 Φεβρουαρίου 2013

Προς τον
Αξιότιμον
κ. Δημήτριον Μπουραίμην
Δήμαρχον Φυλής

Έχω στα χέρια μου την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 4647/1-2-2013 δισέλιδη επιστολή σας καθώς και το επισυναπτόμενο υπ’ αριθμ. 20/Απόφ.300 Πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σπεύδω αφ’ ενός μεν να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση, αφ’ ετέρου δε να διαδηλώσω την ολόψυχή μου συμπαράσταση.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βεβαίως, καθώς και τα συνεπαγόμενα πάσης φύσεως προβλήματα (περιβαλλοντικά, κοινωνικά κ.λπ.) είναι γνωστό εδώ και χρόνια, μάλιστα, δε, εκφεύγει των στενών γεωγραφικών ορίων του Δήμου και γίνεται πανελληνίως γνωστό.

Με την ανάληψη, όμως, του πηδαλίου της Τοπικής Εκκλησίας από τον γράφοντα εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, βιώνω το πρόβλημα εντονώτερα αφουγκραζόμενος τον παλμό όχι μόνο της ιδικής σας φωνής αλλά και των δημοτών σας, που ασφαλώς τυγχάνουν μέλη του λογικού ποιμνίου για τα οποία ως Επίσκοπος θα είμαι υπόλογος.

Ως εκ τούτου δεν έχω το δικαίωμα να τηρήσω σιγήν μπροστά στις νέες δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα για το μέλλον της χωματερής και οι οποίες δηλητηριάζουν όχι μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και το ίδιο το μέλλον της.

Κατακλείοντας συμφωνώ πλήρως, επικροτώ θερμά και συντάσσομαι πρόθυμα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην επιστολή σας όσο και στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εύχομαι, δε, ολόψυχα όπως οι φωνές της δίκαιης διαμαρτυρίας μας φθάσουν σε ευήκοα ώτα και σύντομα να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας αλλάζοντας πορεία πλεύσεως και τρόπο αντιμετώπισης του όλου προβλήματος. Η πλέον αδικημένη γωνιά του Λεκανοπεδίου, επιτέλους, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Μητροπολίτης

†Ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

Αθηναγόρας