Η Μητρόπολη Φθιώτιδος ανεγείρει το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Μουάνζα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μητρόπολη Φθιώτιδος έκανε γνωστό πως θα προσφέρει το ποσό που απαιτείται για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στη Μητρόπολης Μουάνζα του Πατριαχείου Αλεξανδρείας.

Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος αναφέρει: «Μετά την ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα στην πόλη της Μουάνζα, τον οποίο ανήγειρε εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και εγκαινίασε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄ τον Οκτώ­βριο του 2016, η Μητρόπολίς μας συνεχίζει το ενδιαφέρον της για την Ιερα­ποστολή και την προσφορά της στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζα και εις τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο με την ανέγερση με δικά της έξοδα εξ ολοκλήρου, μεγάλου Πνευματικού Κέντρου εις τον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, το οποίον θα περιλάμβάνει στο ισόγειο Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, αίθουσα Τελετών με κουζίνα και κοινοχρήστους χώρους και στον πρώτο όροφο κατοικία του Μητροπολίτου, δωμάτια φιλοξενίας και χω­ρο για τη λειτουργία τοπικού Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου αποδέ­χθη­κε με μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος και άμεσα άρχισε τις δια­­δικασίες για την εκπόνηση των σχεδίων και την έκδοση της αδείας από τις το­πικές αρχές της Μουάνζα.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Φθιώτιδος: "Η μοίρα του χριστιανού είναι οι θλίψεις στην επίγεια ζωή" (ΦΩΤΟ)

Είμεθα βέβαιοι, ότι ο ευσεβής λαός της Φθιώτιδος, όπως εστήριξε με τις δωρεές του την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς τρισυποστάτου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, με την ίδια αγάπη προς την Ιεραποστολή θα στηρίξει οικονομικώς και την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα αναδειχθεί ως Κέντρο Ιεραποστολής, πολιτισμού και εκκλησιαστικής ζωής στην πόλη της Μουάνζα και το οποίον, όπως και ο Ιερός Ναός, θα διακηρύττει την αγάπη του ευγενούς λαού της Φθιώτιδος προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας και την τιμή προς τον φιλέλληνα και Ελληνομαθή Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο».